Twitter-app Echofon heeft iOS 7-uiterlijk na update

Het alternatief voor de Twitter-app Echofon voor iPhone en iPad is voorzien van een compleet nieuw uiterlijk voor iOS 7.

Echofon for Twitter iPhone iPadVoor de officiële Twitter-app zijn grote veranderingen aanstaande, waar misschien niet iedereen op wacht. Kijk maar eens naar de bakken kritiek op de blauwe gespreksstreepjes die de applicatie onlangs invoerde. Gelukkig zit ook de concurrentie niet stil. Echofon for Twitter heeft zowel de gratis app als betaalde variant voorzien van een grote visuele update. Die introduceert géén nieuwe functies, maar wel een interface die helemaal op iOS 7 is afgestemd.

Voordat je een screenshot hebt gezien, kan je vermoedelijk wel raden hoe Echofon er uitziet met zo’n iOS 7-jas. De applicatie was al wit, maar trekt het nu in extremis. Behalve de timeline zelf zijn ook de titelbalk bovenin en de knoppenbalk onderin wit gekleurd, al is het wel iets grijzer dan de timeline zelf. Verder is de kleurtint blauw wat lichter geworden en bestaan alle knoppen nu uit lijntjes. Het zijn geen dichte, ingekleurde vormen meer. En net als bij app-updates in iOS 7, zie je nu blauwe stipjes bij tweets die je nog niet hebt gelezen.

Echofon for Twitter iPhone timeline Echofon for Twitter foto uitvergroot

Aan de opzet van Echofon is niks veranderd. Je hebt nog steeds de traditionele menubalk onderin, waarmee je respectievelijk de timeline, reacties op jouw account, privéberichten, Twitter-lijsten en de zoekfunctie ziet. De snelle benadering van lijsten is de meest bijzondere functie: die is bij vrijwel alle andere apps en Twitter zelf naar de achtergrond verdwenen. Verder vinkt de applicatie alle hokjes af. Je ontvangt pushberichten, kan meerdere accounts instellen om tussen te schakelen en de timeline wordt bovendien automatisch ververst. Het prijsverschil tussen beide versies wordt verklaard door het ontbreken van reclame in de Pro-variant. Voor hetzelfde geld kan je de reclame ook wegkopen in de gratis Echofon.

Opmerkelijk detail: Echofon stelt in haar app-omschrijving dat Echofon for Twitter de enige gratis Twitter-app is met pushberichten en foto’s in de timeline. Dat zal veranderen met ingang van de volgende update van Twitter: daarmee moet de app beeldrijker dan ooit worden.

Downloaden: Echofon for Twitter (gratis met reclame, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Echofon Pro for Twitter (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 8:10
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen echofon, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.