Pocket Trains: opvolger Pocket Planes op iPhone uitgekomen

Pocket Trains is het nieuwe gratis managementspel voor iPhone en iPad van NimbleBit, de makers van Tiny Tower en Pocket Planes.

Pocket Trains iPhone iPad headerPocket Planes, maar dan met treinen. Het zal voor veel liefhebbers van managementspellen al genoeg informatie zijn om opnieuw verslingerd te raken aan het nieuwe gratis spelletje van ontwikkelaar NimbleBit. In Pocket Trains bouw je een imperium van treinen door heel Europa en de rest van de wereld, door elke keer goederen te transporteren van het ene naar het andere station en de inkomsten te investeren in nieuwe spoorwegen en verbindingen.

In het diepe

Net als bij de voorganger, word je al snel in het diepe gegooid bij het spelen van Pocket Trains. Je krijgt instructies over hoe je een vracht vervoert en leert hoe tussen de treinen en stations schakelt. Daarna leer je vliegensvlug hoe je een nieuwe trein maakt en zie je hoe je een nieuw spoortraject inwijdt. Het is net genoeg om de basis uit te leggen, maar net te weinig om meteen comfortabel in het spel te zitten. Je mag dus nog even zelf experimenteren om je weg te vinden in het spel. Pas later kom je in aanmerking met spelinhoudelijke keuzes: ga je voor een benzine- of dieseltrein? Een stoomlocomotief? Op welke trajecten krijg je de meeste opdrachten en zet je de meeste treinen in?

Pocket Trains verbindingen op kaart

Fanatieker met in-app aankopen

Pocket Trains is net zo gratis om te downloaden als de voorgangers Pocket Planes en Tiny Tower, maar ditmaal is NimbleBit een stukje fanatieker met het aanmoedigen van in-app aankopen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de treinonderdelen die je verzamelt om op de rails te zetten. Zelfs nadat je die gekregen hebt, kost het nog 10 Bux om ze uit de kratten te halen. Zo kan het sparen en vrijspelen van treinen al snel aardig wat Bux, het échte in-game geld, kosten. Een pakket van 100 Bux kopen kost 89 cent. Daarentegen kan je wel een vergoeding van Bux verwachten als je een rang omhoog gaat door gestaag door te bouwen en te reizen. Ook kan je ervoor kiezen treinen te laten rijden voor een handvol Bux in plaats van geld.

Niet alleen pixels

Pocket Trains trein onderwegDe kracht van Pocket Trains is misschien wel de uitstraling van het spel. Andermaal weet NimbleBit doormiddel van simpele pixels een leuke, onschuldige wereld neer te zetten waarin het echt alleen draait om je treinen. Een verschil met voorheen is dat niet alle beelden uit grove pixels bestaan. De achtergronden die je ziet als je trein een traject aflegt, kreeg een wat ‘realistischer’ uiterlijk met bomen en heuvels op de achtergrond. Het bijna verdovende gebrom van de vliegtuigen in Pocket Planes mist in Pocket Trains en maakte plaats voor de wat vlottere treingeluiden. Het maakt Pocket Trains vermoedelijk niet minder verslavend.

Downloaden: Pocket Trains (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 10:38
Categorie Games
Onderwerpen nimblebit, pocket planes, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.