Twittelator Neue krijgt eindelijk pushmeldingen na laatste update

Twittelator Neue voor de iPhone en iPod touch heeft een update gekregen waarna de applicatie pushberichten aanbiedt voor 1,59 euro per jaar. Tevens is het uiterlijk op punten aangepast en is er een gallerij-functie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Twittelator Neue iPhone iPod touch iOS 5Een van de meest in het oog springende Twitter-apps, Twittelator Neue, heeft eindelijk pushmeldingen gekregen na de laatste update. Het ontbreken van de meldingen was de grootste kritiek op de verder hooggewaardeerde app. Dat is in versie 1.1 rechtgezet, maar het kost wel geld: Twittelator Neue vraagt 1,59 euro voor een jaar lang pushmeldingen, bovenop de aanschafprijs van de app. Tevens heeft de app een nieuwe gallerij-functie met afbeeldingen, is ‘ie nóg sneller geworden en kan je conversaties op een andere manier bekijken.

Frappant is het wel: Twittelator Neue maakte bij ons naast haar uiterlijk, vooral grote indruk omdat foto’s, links en gespreksgeschiedenis meteen onder een tweet werden geladen als je die had geselecteerd. Twittelator Neue foto'sNu is dat niet meer het geval bij een gesprek. Je moet een tweet naar beneden trekken om de geschiedenis erboven te zien: een extra handeling dus. Daarnaast kan je de voorafgaande tweets teruglezen als je een bericht in de timeline lang ingedrukt houdt en dan op de gespreksbubbels drukt.

De fotopreview is juist uitgebreid met een nieuwe gallerij-functie. Als je meteen vanuit de tijdlijn op een foto drukt, kom je in een zwart scherm terecht waarin je het onderschrift onder de foto leest. Door te swipen, zie je meteen alle andere foto’s die momenteel tussen de geladen tweets zitten. Met de Done-knop rechtsboven keer je terug. Een andere vernieuwing is dat je nu op iemands profielpagina op zijn of haar laatste foto’s kan zoeken (onderste screenshot). De laatste wijziging van aanpak is de Refresh-functie. Niet langer wordt het witte gedeelte van een pagina ververst, maar werkelijk de hele pagina inclusief de titelbalk. Twittelator Neue gallerijDat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat de pushmeldingen daar in de app ook worden weergeven. Als je erop drukt, ga je meteen naar de respectievelijk (re)tweet.

De te kopen pushberichten kosten dus 1,59 euro per jaar, waarmee ze duur uitvallen in verhouding tot andere applicaties. Qua instellingen kom je er bijna niks tekort. Je kan aangeven of je meldingen wil bij mentions, privéberichten, nieuwe volgers, retweets en als je toegevoegd bent aan een lijst. Alleen de melding als een tweet van je gefavoriet is, ontbreekt. Wel kan je tijden instellen waarop je niet gestoord wil worden.

Twittelator Neue is een van de drie iPhone-apps die we aanraadden na de metamorfose die de officiële Twitter-app onlangs heeft doorgemaakt. We meldden toen dat je de pushmeldingen ook gratis extern kon laten verzorgen door de app Boxcar. Dat is nog steeds het geval.

Downloaden: Twittelator Neue (tijdelijk €0,79, normaal €1,59)

Er lijkt een fout in Twittelator Neue te zijn geslopen waardoor je toch gratis pushmeldingen kan krijgen. Als Twittelator Neue je vraagt of je de optie tot pushmeldingen wil bekijken, dien je bevestigend te beantwoorden. Daarna sta je toe dat de app pushberichten stuurt. In meerdere gevallen krijgen gebruikers zo zonder te betalen, meldingen. De opties vallen dan wel weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 12:22
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen twittelator, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.