Twittelator Neue 2.0: fraaie Twitter-app vernieuwd, nu ook gratis versie

De prachtige Twitter-app Twittelator Neue is onder handen genomen voor de iPhone en iPod touch en laat een fraaie nieuwe tweetpagina zien. Ook is er Twittelator Neue Free uitgebracht zodat iedereen het gratis kan proberen.

Twittelator Neue totaal vernieuwdDe om zijn uiterlijk geroemde Twitter-app Twittelator Neue is geüpdatet en daarmee op allerlei vlakken grondig vernieuwd. De snelheid waarmee de applicatie laadt, ververst en door de Twitter-timeline scrollt is opgeschroefd, maar dat is eigenlijk nog het saaie gedeelte van versie 2.0. Met name de nieuwe tweetpagina valt op. Die laat een schat aan informatie zien. Op één pagina zie je de tweet van de gebruiker, de discussie die eraan vooraf ging, de website waar de tweet naar linkt en zijn profielfoto wordt als achtergrond van de pagina geladen.

Twittelator Neue timelineBij elkaar zorgt het voor de meest visuele tweetpagina die je in een Twitter-app op de iPhone zal tegenkomen. Als je een tweet aanklikt zonder links, mentions of meegestuurde locatiegegevens, zie je de tweet zelf zwevend boven een in hoge resolutie uitgevoerde profielfoto van de Twitteraar in beeld. Net als in alle andere Twittelator-pagina’s, beweegt de foto mee als je de pagina naar boven of beneden trekt met je vinger. In dit geval komt de profielfoto zowat schermvullend in beeld als je de tweet naar beneden trekt.

Staan er wel andere details bij een tweet, zoals een mention en een link, dan worden die allemaal onder elkaar geladen. Het ziet er spetterend uit, maar de app lijkt daarmee geen aanrader als je je datalimiet al regelmatig aantikt.

Twittelator Neue heeft geluisterd naar haar gebruikers: vanaf nu zie je het gesprek voorafgaand aan een tweet weer gewoon op de tweetpagina zelf; niet via een extra handeling. De belangrijkste verbetering is dat het ophalen van nieuwe tweets en meldingen nu niet meer de gehele pagina naar beneden duwt, maar dat die melding keurig in een zwevende pop-up linksboven in het scherm wordt getoond.

Twittelator Neue nieuwe laadbalkEr zijn meer aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd. De app is nu beter en sneller in het opvullen van ‘gaten’ in je timeline die je hebt gemist. Daarnaast kan je nu makkelijk tussen accounts schakelen vanuit de profieltab onderin de balk. Bovenin de timeline heeft de zoekbalk een prominente rol en het lettertype waarin je een tweet schrijft, is vetgedrukt en wat duidelijker geworden. De app geeft daarnaast auto-complete suggesties voor hashtags en gebruikersnamen die je in een tweet zet.

Twittelator Neue is bekend als fraaie Twitter-cliënt, maar scoort ook punten op originaliteit. Zo kan je extra timelines toevoegen in de app, met bijvoorbeeld een zoekterm of hashtag die je volgt of een Twitter-lijst. Ook is er een grote rol weggelegd voor de foto’s: als je er op een drukt, kan je op een of andere manier altijd naar andere foto’s van in je timeline, mentions of van een gebruiker bekijken. De volgende- en sluitknop zit sinds versie 2.0 daarbij gelukkig op een veel logischere plek.

Het beste is voor het laatst bewaard: er is vanaf vandaag ook een gratis versie van Twittelator Neue te downloaden. In de vijf minuten dat we die testen zien we nog geen verschil met de betaalde versie van 2,39 euro. In beide varianten kost een jaarabonnement voor pushberichten 1,59 euro. Het loont absoluut de moeite de app zeker eens te proberen.

Downloaden:
Twittelator Neue (€2,39)
Twittelator Neue Free (gratis, restricties nog onbekend)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 11:54
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen twittelator, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.