OmniPlan projectmanagement-app op de iPad verschenen

OmniPlan is op de iPad beschikbaar. Met deze app kun je projectmanagement doen, waarbij automatisch wijzigingen worden gecommuniceerd met teamleden. Ook zie je de impact van vrije dagen en de verdeling van de workload.

ipad omniplanOmni Group heeft de iPad-versie van OmniPlan uitgebracht. Met deze app kun je projectmanagement uitvoeren en de gegevens meteen synchroniseren met de al langer bestaande Mac-software. Projecten deel je op in kleinere taken, waarna je er vervolgens resources aan toewijst. Als projectmanager volg je de voortgang en kijk je welke taken opgepakt moeten worden. Werk je met meerdere mensen aan een project, dan kun je de informatie ook met anderen uitwisselen.

OmniPlan maakt gebruik van de bekende Gantt-grafieken: met elkaar verbonden balkjes die aangeven wanneer welke taak moet worden opgepakt. Je kunt vanuit de app taken bewerken en met elkaar verbinden door met je vinger over het scherm te vegen. Als er conflicterende taken zijn, waarschuwt de app en geeft meteen suggesties hoe je beide taken toch op elkaar kunt afstemmen. Bijzonder dat je bij deze app jezelf ook kunt abonneren op wijzigingen door anderen, waarbij de agenda van de teamleden automatisch wordt bijgewerkt. Er zit ook een review-functie in, waarbij voorgestelde wijzigingen kunnen worden geaccepteerd of verworpen. Als iemand een dag vrij wil hebben, kun je meteen zien welke impact dat op je tijdlijn hebt. Meldt iemand zich ziek, dan kan meteen de agenda worden bijgewerkt. Met OmniPlan is het bovendien gemakkelijk om te zien waar er bottlenecks optreden en hoe je de workload eerlijker over de medewerkers kunt verdelen.

Je hebt een iPad met iOS 5 of hoger nodig om OmniPlan op de iPad te kunnen gebruiken. Omni Group bracht eerder OmniGraffle, OmniFocus, OmniOutliner en OmniGraphSketcher uit op de iPad. Allemaal gericht op zakelijke toepassingen zoals het maken van diagrammen en outlines, maar met een behoorlijk fors prijskaartje.

Downloaden: OmniPlan (€39,99)
Tipgever: Martin

omniplan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 11:49
Categorie Zakelijk
Onderwerpen omni, project, projectmanagement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.