Screens VNC voor iPhone krijgt observatiemodus

Screens VNC heeft een observatiemodus gekregen. Daarmee kun je toegang krijgen tot je Windows-pc of Mac zonder dat er interactie mogelijk is. Het is handig om bijvoorbeeld serverstatistieken te checken.

screens vncScreens VNC is een app waarmee je op afstand toegang krijgt tot je computer (‘remote desktop’). Je kunt vanuit de app alle functies op je computer bedienen via je iPhone-scherm. Maar soms zijn er momenten dat je helemaal niets wilt bedienen, maar gewoon even wilt kijken wat er op de desktop thuis gebeurt. Daarom is er nu een nieuwe observatiemodus toegevoegd: je krijgt toegang tot je desktop om te kijken, maar niet om te bewerken. Inzoomen en focussen op bepaalde delen van het scherm werkt uiteraard wel, maar invoer via toetsenbord en muis is uitgeschakeld. Het is handig als je even de status van een download wilt bekijken of de systeemstatus wilt volgen.


screens vnc iphoneDe Observe Mode is te activeren via het menu Action. Daarnaast zijn er in Screens VNC 2.1 nog wat meer verbeteringen doorgevoerd, zoals verbeterde ondersteuning voor internationale toetsenborden, verbeterde performance en ondersteuning voor SSH-keys met passphrases (wachtwoorden die uit meerdere woorden bestaan). Een eerder optredend probleem met het opslaan van wachtwoorden is ook opgelost en er zijn nog wat meer bugfixes doorgevoerd. Ook wordt de verbinding via niet-UPnP- en NAT-PMP-routers vanaf deze versie weer ondersteund. In een eerdere versie van de app was deze optie eruit gehaald omdat het te verwarrend zou zijn voor doorsnee gebruikers.

screens vnc 2Screens VNC is geschikt voor iPad, iPhone en iPod touch voorzien van iOS 5.0 of hoger. Je hebt er minimaal OS X 10.6.8 of Windows 7 Service Pack 1 voor nodig. Vind je de prijs te hoog, dan kun je ook eerst eens met TeamViewer aan de slag gaan. Die is geschikt voor Mac, Windows en Linux.

Downloaden: Screens VNC (€15,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 12:20
Categorie Diensten
Onderwerpen computer, vnc
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.