Twisper iPhone-app levert exclusieve vakantielocaties

De nieuwe iPhone-app Twisper heeft als doelstelling alleen de meest exclusieve locaties, restaurants, hotels en winkels te tonen in steden en plaatsen van over de hele wereld. De applicatie verkeert momenteel in betafase.

Twisper exclusieve reis-app iPhone iPod touchHet is niet zo dat je je niet vermaakte voor de derde keer in Berlijn. Maar het wordt nu wel een beetje gezapig. De straat met die kunstmarkt langs het water had weer dezelfde werken en na een lange wandeltocht, dook je uiteindelijk toch maar dat eettentje van de vorige keer in. Als het aan de nieuwe iPhone-app Twisper ligt, gebeurt dat de volgende keer niet meer. De applicatie die nu nog in testfase verkeert, wil je alleen de meest exclusieve en onvergetelijke plekken voorschotelen.

Twisper is momenteel alleen toegankelijk als je een uitnodiging aanvraagt en die wordt gehonoreerd door Twisper zelf. Twisper blijft overigens zelf in nevelen gehuld of het ΓΌberhaupt wel mogelijk is om je nu al aan te sluiten als ‘lid’ van de applicatie. Zo word je gezien als je wel toegelaten wordt: lid. Iemand die toegang heeft tot de exclusieve trekpleisters die vermeld worden in de app.

Het is niet zo dat iedereen dezelfde restaurants, hotels, clubs, bars, winkels en bijzonderheden in een stad krijgt voorgeschoteld. Ondanks dat Twisper – vermoedelijk kort voor Travel Whisper; reisgefluister – een select aanbod wil hanteren van exclusieve locaties, wordt dat aanbod ook nog eens op je persoon afgestemd. Op basis van je interesses, gebruik van de applicatie en sociale connecties in de app, berekent de applicatie aan de hand van een zoekmachine welke resultaten het best bij je passen. Ga je alleen naar de allerduurste clubs, dan wordt dat meegenomen. Je kan plekken waar je naartoe wilt gaan, markeren als Wanna Go. Die locaties kan je eenvoudig terugvinden in de app en aan de hand ervan berekent Twisper je voorkeuren. Zo wil de app een ‘sociale bron’ worden voor ‘zakelijke reizigers, culturele trendsetters en luxe-lifestyle-consumenten’.

Twisper ziet er met zijn kleurenpalet van donkergrijs, lichtgrijs en limegroen tegelijk fris en chique uit, al dragen de vele grote sfeerfoto’s ook bij aan die chique indruk. Op locatie kan je met een slider aangeven op welke afstand je wilt zoeken – van een kilometer tot wereldwijd – en zie je waar je je momenteel bevindt. Met de knop rechtsboven kan je op een rubriek zoeken en met een tabblad eronder geef je aan of je suggesties van de app wilt zien, of van leden die je volgt. Op een locatie zelf kan je inchecken, hem favorieten, toevoegen aan de Wanna Go-lijst en er foto’s van zien. Je ziet daarbij de laatste check-ins, prijsklasse, steekwoorden, locatie op kaart en algemene informatie.

Zelf gevestigd in Berlijn, biedt Twisper voorlopig voornamelijk aanraders voor de Duitse hoofdstad en andere Europese hoofdsteden en locaties. Zelfs op de Facebook-pagina van Twisper, wordt niet losgelaten wanneer de dienst voor een groter publiek benaderbaar wordt. Onze vraag daarover is voorlopig onbeantwoord.

Downloaden: Twisper (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 12:30
Categorie Reizen
Onderwerpen exclusief, habbo hotel, reizen, restaurant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.