TwentseRondjes voor iPhone: fiets- en wandelroutes in Twente

TwentseRondjes is een iPhone-app waarmee je leuke fietstochten en wandeltochten in Twente kunt maken. De app bevat 5 routes, maar er komen meer.

natuur rond enschedeWie graag de fiets pakt voor een dagje uit, zou naar Twente moeten gaan. Daar hebben ze in ‘het landgoed van Nederland’ mooie wandel- en fietsroutes uitgezet, die je met de iPhone-app TwentseRondjes kunt raadplegen. De app bevat overzichtelijke kaarten, die meteen een indruk geven van het type route: langs de rand van de stad bijvoorbeeld, maar ook langs weilanden of door het bos. Je kunt kiezen uit een speurtocht voor de kinderen, een cultuurhistorische fietsroute rondom Enschede of iets anders. Er zitten vier fietsroutes en één wandelroute in de app – maar er komen snel meer bij, beloven de makers.

Icoontjes in de lijstweergave geven aan of de route geschikt is voor wandelaars en fietsers, hoe lang de route is en hoeveel minuten je erover doet. Je ziet meteen als je onderweg geen horeca tegenkomt, zodat je je kunt voorbereiden met een picknickmand.

Alle routes zijn apart te downloaden en krijgen een update als de informatie is veranderd. Tap je op een route, dan krijg je een omschrijving en informatie over startpunt, highlights, fietsknooppunten, afstand tot het OV en meer te zien. Zo kun je goed vooraf inschatten of de route bij je past. Over de cultuurhistorische tocht van 52 kilometer wordt bijvoorbeeld gezegd dat je er makkelijk zes uur mee kwijt bent en dat je op elk punt van de route kunt beginnen. Wel is er een startpunt dat de route-uitstippelaars aanraden. Bij sommige routes is extra informatie opgenomen over flora, fauna of bijzondere gebouwen onderweg.

Via een knop kun je de route vanaf je huidige locatie naar het startpunt opvragen met Google Maps of 9292. Het downloaden van een route duurt via een Wi-Fi-netwerk een seconde of dertig, dus het is handig om dat vooraf thuis alvast te doen. Onderweg zou het via GPRS wel eens flink langer kunnen duren. Ook handig: neem op oplader mee, zodat je onderweg in een café je iPhone kunt bijladen. Bij zes uur durende fietstochten is dat wel aan te raden.

Buro Kloeg maakte deze app. Zij brachten eerder al een soortgelijke wandel- en fietsroute-app uit voor heel Nederland. De routes kosten tussen de €0,89 en €2,69. Het is te verwachten dat de extra routes in TwentseRondjes ook betaald zullen zijn. De aanduiding ‘gratis’ bij de routes die nu al aanwezig zijn, wijst daar al op.

Downloaden: TwentseRondjes (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

twentserondjes 1 twentserondjes 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 18:08
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen fietsen, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.