Adobe VideoBite krijgt effecten, titels en snel naar YouTube uploaden

Videobewerkings-app Adobe VideoBite is een stuk beter na een nieuwe update op iPhone, met transities, kleurenfilters en titelschermen.

Adobe VideoBite iPhone iPad headerEven nadat Vine furore maakte met haar manier van simpel filmpjes maken en delen, kwam ook de ontwikkelaar van Photoshop met een simpele video-app op de iPhone. Adobe VideoBite verscheen op 27 januari dit jaar. Dezelfde dag als de handige filmbewerker Montaj, maar beide applicaties kregen vooralsnog geen voet aan de grond in Nederland. Er moesten stappen gemaakt worden dus, en die zet Adobe nu. Een update zorgt voor aanzienlijk meer functies.

Adobe VideoBite is eigenlijk voorzien van alle functies die je in een simpele video-app verwacht. De misschien wel grootste toevoeging is dat je nu gebruik kan maken van titelschermen. Zwarte schermen met witte letters om in te leiden wat je gaat zien of als basis voor een aftiteling: het is geen probleem meer. Je kan kiezen voor een paar sjablonen, waaronder ook een groene of blauwe achtergrond, een donkergrijze of een transparante die over de video heen begint. Daarnaast kan je nu gebruik maken van transities tussen scenes, waarbij bijvoorbeeld het beeld even op zwart gaat voordat je een nieuw stuk video te zien krijgt. Ook hier heb je meteen keuze uit verschillende opties.

Adobe VideoBite video selecteren Adobe VideoBite monteren met transities

Een derde manier waarop je nu kan bewerken, is met kleurenfilters. Rechtsonder in beeld en niet in de timeline zelf, zoals de andere twee opties, vind je een knop waarmee je de gehele video in één keer een ander kleurenoverzicht kan krijgen. Uiteraard bevat het assortiment een grainy filter en bijvoorbeeld een sepia-kleurstelling.

Het laatste aspect van de update van Adobe VideoBite is ook niet weg te cijferen. Je kan vanuit de applicatie nu eenvoudig uploaden naar YouTube, zonder verdere tussenstappen. Dat bespaart eerst opslaan in het fotoalbum, en zorgt er ook voor dat Facebook niet langer de enige uploadmogelijkheid is. Adobe VideoBite is een flink betere app geworden in versie 1.5.

Downloaden: Adobe VideoBite (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 17:07
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, montaj, monteren, video, videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.