TweetStream: Twitter-app ververst timeline automatisch

TweetStream is een simpele Twitter-applicatie voor de iPhone en iPod touch waarin je je Twitter-timeline automatisch ziet verversen met de nieuwste tweets. Je kan de gratis app niet als vervanger van je Twitter-app gebruiken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TweetStream iPhone iPod touchDe Twitter-app Tweetbot vergaart al een tijdje lof voor het succesvol implementeren van een automatische streamfunctie, waarbij nieuwe tweets in je timeline automatisch worden geladen. TweetStream is een nieuwe, gratis cliënt die die functie ook biedt. Nieuwe berichten worden al geladen terwijl je scrollt of leest en schuiven vanzelf in beeld. Je kan de applicatie ook gebruiken om je mentions en de trends op Twitter mee te bekijken en volgen.

TweetStream is geen echte, allesomvattende Twitter-cliënt. Direct messages worden pas geïntroduceerd in een aanstaande update en dingetjes als pushberichten, een gesprek teruglezen of een foto toevoegen aan een tweet behoren ook nog niet te mogelijkheden. TweetStream tweeten over een trend iPhoneZoek achter TweetStream dus vooral niet de vervanger van je huidige favoriete Twitter-app. Wel kan je er meerdere Twitter-accounts op loslaten en heeft de app twee geinige functies. De eerste is dat je in het tabblad Trends snel een trending topic kan aantikken en er meteen de laatste tweets onder ziet. Naar de tweede functie is de app zelfs vernoemd.

Je kan je timeline, mentions of een zoekopdracht een tijdje aankijken en nieuw geplaatste tweets rollen vanzelf in beeld. In tegenstelling tot Tweetbot, verspringt daardoor wel de tweet die je op dat moment leest. Alle tweets schuiven dus naar onderen zodra er nieuwe geladen zijn. Dat is irritant als je de timeline wil doorlezen, maar kan leuk zijn als je al je berichten gelezen hebt en graag nieuwe tweets wil zien. De app heeft daarvoor zelfs een fullscreen-optie waarmee je de bovenste navigatiebalk uit beeld haalt. Helaas is er dan weer geen optie om de standby van de iPhone tegen te gaan. De app is daardoor helaas niet geschikt om in een docking station als decor te laten staan.

Downloaden: TweetStream (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2012, 18:26
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen streaming, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.