iOS game-update: E.T. The Green Planet, Crazy Taxi komt, WarCorps Genesis en koopjes

De beroemde Sega-arcadegame Crazy Taxi komt naar de iPhone en iPod touch met daarin de originele titeltrack van The Offspring. Daarnaast is E.T. misbruikt voor een simpel bouwspelletje zoals Farmville.

E.T. The Green Planet iPhone iPod touch“E.T. phone hoooome.” Wie is er niet opgegroeid met de wondere bromtonen van Steven Spielbergs aliën die in de jaren tachtig wereldwijd harten veroverde? Inmiddels schrijven we 2012 en is, ironisch genoeg, de phone het home van E.T. geworden. Uitgever Chillingo waagt zich eraan het buitenaardse wezen te gebruiken voor een spelprincipe dat je wel eens eerder hebt gezien. Of waar je zelfs al helemaal klaar mee bent.

Crazy Taxi komt naar de iPhone

GU DI Crazy Taxi iPhone iPod touch iPadJa ja ja ja ja! Niet perse ons enthousiasme, maar de terugkeer van de titeltrack van The Offspring in Crazy Taxi, een oude arcadehal-klassieker van Sega. Het lied was niet terug te vinden in talloze eerdere heruitgaven die al zijn gedaan voor andere platformen, maar in de versie voor de iPhone en iPad die later deze maand uitkomt, moet het nummer gewoon te horen zijn. Dat is eigenlijk ook al alles wat we weten over Crazy Taxi voor ons touchscreen. Sega heeft een trailer van slechts enkele seconden vrijgegeven op YouTube en daaruit is werkelijk nog helemaal niks op te maken, behalve dan die titeltrack. We hebben wel een groot vraagteken. Hoe geschikt is dit spel, waarin je zolang als je kunt passagiers oppikt en op tijd naar hun bestemming brengt, voor een touchscreen? Stuurt het dadelijk nauwkeurig genoeg als je de iPhone moet kantelen om te scheuren en slippen? We zullen het later deze maand zien.

E.T. the Extraterrainiac

GU DI E.T. The Green Planet iPhone iPod touchHet duurt slechts enkele seconden voordat je weer een klein jongetje of meisje bent bij het zien van de eerste beelden van E.T. Green Planet voor de iPhone. Er zweeft een fiets voor de maan en E.T.’s hart licht op bij het sluiten van de deur van zijn ruimteschip. De muziek en de kleuren trekken je even terug naar je jeugd… en zetten je dan weer patsboem naar het heden. Het heden van freemium-spelletjes op de iPhone waarin je klakkeloos begint met het bouwen van een dorpje en al van tevoren weet: hierna bouw ik het volgende onderdeel zodat ik hierna het volgende onderdeel kan bouwen. Uitgever Chillingo heeft E.T. dezelfde behandeling gegeven als de Smurfen, Shrek, Ice Age en The Simpsons eerder kregen. Het is een ordinair bouwspel dat hooguit in de kleuren en het waggelen van de hoofdpersoon nog een beetje doet denken aan de film. Als originele elementen introduceert het dat je verbouwde planten – ja, echt waar, E.T. heeft blijkbaar ook groen oplichtende vingers – moet overhevelen naar een bak om ze door te kunnen laten groeien en ze extra rendabel te maken. Maar op het moment dat je dat onderdeel voor je krijgt in de tutorial, weet je al dat E.T. Green Planet helemaal niks doet om je in te palmen, om iets echt anders te doen, om je te pakken. Maar dat het wel weer heel bekwaam is in het voorschotelen van allerlei manieren om je te verleiden tot in-app aankopen. Hebben jullie dan niet naar E.T. geluisterd, Chillingo? Be good.
Downloaden: E.T. The Green Planet (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: WarCorps Genesis

GU DI WarCorps Genesis iPhone iPod touch iPadOp de eerste generatie PlayStation en de Nintendo 64 waren ze nog gangbaar, daarna kwam er nog even een revival op de Dreamcast misschien, maar voor de rest is het genre van de cartooneske derde persoons-shooter behoorlijk uitgestorven. Wil je het eens lekker oppakken op de iPhone, dan kom je al snel bij Battle Bears terecht. Tja, daar worden wij niet heel erg vrolijk van. Dan spelen we liever dit WarCorps Genesis, een game met maar liefst zestig levels en het gevoel van voortgang dat je daarbij kan verwachten. Je speelt zelf het nieuwste lid van de HellHawks, een speciaal operatieteam dat de wereld schoonveegt van gespuis en daar niet het minste wapengeschut voor gebruikt. Voordat je net gewend bent aan het machinegeweer, krijg je alweer een bazooka in je hand gedrukt om tegenstanders mee omver te blazen. Maar die tegenstanders worden ook slimmer. In het begin willen ze nog wel eens recht in je vizier lopen, maar gaandeweg worden ze sluwer. Schuilen ze achter muurtjes en timen ze hun momenten van toeslaan. Het is dan maar goed dat WarCorps Genesis opmerkelijk goed stuurt, met een virtuele stick om mee te lopen links en een schietknop rechts. Toch is er een maar: om het echt leuk voor jezelf te maken, wil je stiekem nog meer wapens in handen krijgen en de andere drie HellHawks ook wel eens spelen. En dat, dat mag alleen na in-app aankopen. Jammer hoor.
Downloaden: WarCorps Genesis (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

[marktstem] Prijsknallers voor de iPhone en iPod touch, komt dat zien! [/marktstem]

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2012, 20:20
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, taxi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.