Tweetcaster PINK: Twitter-app voor onderzoek naar borstkanker

Tweetcaster PINK is een speciale versie van de Twitter-cliënt op de iPhone en iPod touch. Hij kost meer dan Tweetcaster Pro, maar de helft gaat naar een goed doel voor borstkanker.

Tweetcaster PINK voor iPhone en iPod touchIn onze uitgebreide test van alle belangrijke Twitter-applicaties voor de iPhone, scoorde Tweetcaster Pro vooral met het uploaden van meerdere foto’s tegelijk. Toch behaalde de app een gemiddelde score. Nu is er een bijzondere reden bijgekomen om misschien toch over te stappen op de Twitter-cliënt. Tweetcaster PINK kost 7,99 euro en daarvan gaat de helft naar een fonds dat borstkanker onderzoekt.

De ontwikkelaar OneLouder ging daarvoor in zee met de Feel Your Boobies Foundation, een goed doel dat naast onderzoeksgeld ook aandacht wil vragen voor borstkanker. Ter gelegenheid is Tweetcaster PINK volledig in het roze gestoken, overeenkomstig met de roze strik die voor borstkanker staat. De blauwe vogel draagt de roze strik op het app-pictogram en de menubalken in de applicatie zijn eveneens roze.

Tweetcaster PINK heeft alle functies van Tweetcaster Pro. Tweetcaster Pink timelineDe meest in het oog springende mogelijkheden is de Zip It-functie waarmee je mensen en onderwerpen tijdelijk het zwijgen op kan leggen. Zo zie je die even niet terug in je timeline. Ideaal als je bijvoorbeeld even niks wilt meekrijgen van een voetbalwedstrijd. Peekaboo Links is een andere bijzondere optie. Daarmee kunnen links voorbeschouwd worden voordat je ze opent. Met de iTunes purchase-knop kunnen getweette nummers meteen worden gekocht in Apple’s online muziekwinkel.

Wie het roze niet kan aanzien maar toch wil bijdragen aan het goede doel, zal er vrede mee hebben dat de achtergronden naar eigen hand gezet kunnen worden. Zo kan je zelf toch het uiterlijk van de app bijschaven.

Downloaden: Tweetcaster PINK (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 23:07
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen goede doelen, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.