ScoreFlash iPhone-app: amateurvoetbal volgen via Twitter-hashtags op de iPhone

Scoreflash voor de iPhone is een app die alle amateurvoetbal klasses van een hashtag voorziet. Zo kan je in de app terugzien wat er voor het laatst over een competitie wordt gezegd.

Scoreflash live via twitter amateurvoetbal standen volgen op iPhoneToen we onlangs de iPhone-applicatie LiveUitslagen bespraken, werd er in de reacties al gewezen op Scoreflash. Dat is een andere Nederlandse applicatie die wedstrijdverslagen van het amateurvoetbal in Nederland wil vaststellen. Dat doet ze niet met een eigen database of een eigen sociaal netwerk, maar via Twitter. Scoreflash heeft een hashtag gekoppeld aan vrijwel iedere voetbalklasse in Nederland.


Of het nou de landelijke Topklasse of het Dames 1-team in Westerbork omvat: allemaal hebben ze een hashtag die vanuit Scoreflash wordt gecorrespondeerd. Hij bestaat uit vijf onderdelen: regio, speeldag, junior of senior, sexe, het nummer en/ of de letter van de klasse waarin het team is ingedeeld. Dat kan er in de praktijk uitzien van #ZaTOP tot #zoz1r528. Die laatste staat bijvoorbeeld voor Heeze 5, dat uitkomt in de district zuid en speelt in de zondag reserves, 5de klasse 28. Het is de bedoeling dat alle Twitteraars van en om clubs in die klasse die hashtag bezigen, het liefst natuurlijk naast de hashtag van de wedstrijd, die altijd bestaat uit de eerste drie letters van de twee clubnamen aan elkaar (in het geval van Groningen – Ajax dus #groaja).

Het idee achter Scoreflash is dat je in de gaten kan houden wat er bij de wedstrijden van andere amateurclubs in dezelfde klasse wordt gedaan. Dat de officiële gegevens erg lang op zich laten wachten, blijkt ook al uit de reeds besproken iPhone-app LiveUitslagen die zich eveneens berust op scores die vrijwilligers aan de zijlijn doorgeven.

Natuurlijk geeft Twitter wel wat meer vrije mogelijkheden. Zo hoef je niet perse een tussenstand door te geven, maar kan je ook schrijven dat de eigen keeper vandaag al drie fenomenale reddingen heeft verricht. Om maar iets te zeggen. Ook als tweets buiten de wedstrijdtijd worden verzonden, zijn ze in de app terug te zien – als de juiste hashtag maar wordt gebruikt. Het aardige is dat je vanuit Scoreflash niet alleen tweets kan lezen, maar ook direct kan schrijven. De app onthoudt de hashtags die relevant zijn. Je kan ze meteen plaatsen met de hashtag-knop boven het toetsenbord. Natuurlijk kun je met de juiste hashtag vanuit elke Twitter-app ook de tweets lezen en maken.

Het hoofdmenu van Scoreflash laat alle tweets van alle door Scoreflash gemaakte hashtags zien. In het tweede tabblad kun je op clubnaam zoeken. Daarna kun je een team selecteren en de hashtag ervan meteen aan je favorieten toevoegen door op het hartje te drukken. Die favorieten zie je terug in het derde tabblad met een ster. Onder het tabblad ‘Meer’ prijken een help, over-informatie en een mogelijkheid om uit Twitter te loggen met de app.

Scoreflash is een vernuftige applicatie die veel gebruikers nodig heeft om écht levendig te worden, maar als het daarin slaagt, reguleert de app het Twittergebruik van amateur-voetballend Nederland en kunnen wedstrijden voortaan ook via Twitter gevolgd worden. Een veelbelovend vooruitzicht.

Downloaden: ScoreFlash (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2011, 9:27
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen sport, twitter, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.