iOS game-update: multiplayer voor Shadowgun, voetbalgame PES 2012 en Shantae

Vandaag in de Game-update voor de iPhone en iPod touch aanbiedingen en koopjes, maar ook multiplayer voor Shadowgun, nieuwe voetbalgame PES 2012 en de platformer Shantae: Risky's Revenge.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA PES 2012 headerNiet alleen het voetbalspel FIFA 12 kwam vorige week uit, ook de directe concurrent PES 2012 is op de iPhone en iPod touch verschenen. Kan de Japanse voetbalsimulatie zich meten? We hebben het antwoord. Vragen die nog wel open staan zijn: komt de veelbelovende cross-platform multiplayer van Shadowgun snel? En: wanneer komt het goed uitziende Shantae op iOS?

PES 2012 uitgekomen op de iPhone

GU MA PES 2012 screenshotVorige week donderdag behandelden we het voetbalspel FIFA 12 al buiten de Game-update om. We waren zo met de voetbalsimulatie bezig, dat we pardoes de directe concurrent PES 2012 over het hoofd zagen. Dat is de Japanse afvaardiging voor de jaarlijkste titel ‘beste voetbalgame’, maar voor de iPhone is het verschil dit jaar wel heel groot. En niet in het voordeel van Pro Evolution Soccer. Waar FIFA 12 voor de iPhone een indrukwekkend klein broertje is van de simulatie op de grote spelcomputers, is PES 2012 vooral een zo simpel mogelijke voetbalervaring. Je hebt drie besturingen, waarvan de meest complexe een knop heeft om te passen en te schieten. Met de meest uitgeklede variant kantel je de iPhone om te sturen en tik je op het beeld om een actie uit te voeren. De sfeer en beelden van PES 2012 zijn best aardig, maar de animaties, de licenties en het voetbal zelf zijn een forse stap terug ten opzichte van FIFA 12. Voordeel is wel dat je Konami’s voetbalpoging gratis mag downloaden. Als je meer wilt spelen dan één halve wedstrijd, betaal je €4,99.
Downloaden: PES 2012 (gratis, universele app)

Multiplayer van Shadowgun komt een keer…

GU MA Shadowgun iPhone iPod touchVorige week plaatsen we een kanttekening bij de Game van de Week Shadowgun. Het actiespel komt namelijk uit handen van een Oost-Europese ontwikkelaar en die hebben de stereotype naam een mooie presentatie neer te zetten, maar de afwerking te verwaarlozen. Welnu, de grootste bugs waar we vrijdag nog over klaagden, zijn reeds verholpen in een update. Maar er is nog een stereotype: deadlines die worden overschreden door een gebrek aan goede planning. En dan wordt het toch een beetje eng als de beloofde multiplayer van Shadowgun nog geen streefdatum heeft. Wel heeft ontwikkelaar Madfinger Games bekend gemaakt dat er in eerste instantie deathmatch en een team-deathmatch modus verschijnen die werken tussen de iPhone, iPad en Android-toestellen. Misschien kun je eerst nog even de verhaallijn uitspelen, wetende dat er minder fouten in zitten.
Downloaden: Shadowgun (€5,99, universele app)

Trailer van de Dag: Shantae’s: Risky Revenge

Shantae, buikdanseres van beroep, paarse haren en rode pofbroek, is de hoofdpersoon van menig platformspel dat uitkwam op verschillende generaties Gameboys. Hoewel de titel onbekend is bij het grote publiek, heeft het een fanatieke aanhang die niet uit de lucht komt vallen. Risky’s Revenge kwam eerder uit in de downloadshop van de Nintendo DSi en maakt nu zijn opwachting op de iPhone en iPod touch. Het is een actieplatformer in kleurrijke Japanse stijl, waarin je opneemt tegen blobs, blobs met voeten en andere tegenstanders. Zelf kan Shantae verschillende gedaantes aannemen waarmee ze andere specialiteiten heeft, zoals onderwater zwemmen of objecten slopen. Het speciale trucje is dat Shantae soms van de voor- naar de achtergrond kan springen en andersom, maar verder is het juist een rechttoe-rechtaan platformer met een hoop hakgeweld. Juist dat maakt het misschien wel zo geliefd. Het moet binnenkort verschijnen.

Koopjes

Elke dag zet iPhoneclub in de Game-update de fijnste aanbiedingen en acties op een rij van games die uit de App Store voor de iPhone en iPod touch zijn te downloaden. Er moet bijna wel iets voor je tussen zitten.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 23:30
Categorie Games
Onderwerpen FIFA, iculture speelt, kopen, shadowgun

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.