Tweetbot krijgt update: tijdlijn en DM’s nu gesynct via iCloud

Tweetbot heeft een update gekregen en synchroniseert voortaan via iCloud. Je positie in de tijdlijn en gelezen status van berichten zoals DM's worden tussen iPhone, iPad en iPod touch uitgewisseld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

TweetbotGebruik je Twitter op meerdere apparaten zoals iPhone, iPad en laptop, dan is alles niet onderling gesynct. Ben je op het ene apparaat ergens halverwege de tijdlijn gestopt met lezen, dan zul je die positie op een ander apparaat handmatig moeten terugzoeken. Tweetbot heeft nu een update gekregen, waarbij je tijdlijn en DM’s via iCloud worden gesynchroniseerd. De app onthoudt de positie waar je bent gebleven, wat vooral handig is voor mensen die álle berichten in hun tijdlijn willen lezen.

tweetbot timelineDe status gelezen/ongelezen van elk bericht wordt ook gesynchroniseerd. DM’s die je op het ene iOS-apparaat al hebt gelezen, zullen niet langer als ongelezen gemarkeerd staan op je andere iOS-apparaat. Helaas zijn er geen Mac- en Windows-versies van Tweetbot, die hier ook rekening mee kunnen houden.

Het probleem dat Tweetbot oplost in deze update was eerder al te vinden in oplossingen als Tweet Marker. Die ondersteunt een paar Twitter-apps, maar het betekent dat je een extra app nodig hebt. Tweetbot onthoudt alles voortaan zelf. Daarbij worden ook je mute-filters gesynchroniseerd. Inloggegevens van externe diensten zoals Instapaper zul je wel handmatig op elk apparaat moeten invoeren, dus de synchronisatie is niet allesomvattend.

Nieuw in de iPad-versie is de mogelijkheid om met een pinchbeweging geopende foto’s te sluiten. Voor zowel iPhone als ipad is nieuw, dat je voortaan previews kunt zien van linkjes naar iTunes- en YouTube-content.

Downloaden: Tweetbot voor iPhone (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:54
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.