Tweetbot krijgt lokale trending topics, Favstar-ondersteuning en meer

De populaire Twitter-applicatie Tweetbot heeft een update gekregen met onder meer ondersteuning voor lokale trending topics, Favstar en verbeterde mogelijkheid om tussen accounts te wisselen.

TweetbotDe populaire Twitter-applicatie Tweetbot heeft vannacht weer een grote update gekregen. Eerder deze maand kreeg de applicatie ook al een grote update met onder meer de mogelijkheid om retweets ongedaan te maken en het retweetformaat aanpassen. In de nieuwe versie (1.3) is door ontwikkelaar Tapbots ondersteuning voor lokale trending topics toegevoegd, waarmee je vanuit de applicatie kunt zien welke onderwerpen op Twitter in je eigen land (bijvoorbeeld Nederland) populair zijn. Dit kan via de voorkeuren worden ingeschakeld.

Tussen accounts wisselen in Tweetbot 1.3Ook nieuw in deze update is ondersteuning voor Favstar, een soort lijstje met statistieken over je Twittergebruik en hoeveel mensen tweets van je geretweet of als favoriet hebben aangemerkt. Wie met meerdere accounts twittert, kan met deze update bovendien sneller van account wisselen. Het keuzemenu voor meerdere accounts is namelijk vervangen door een pop-over menu (zie afbeelding) waaruit je snel een keuze kunt maken. Via een knop ‘Accounts & Settings’ in dit menu kunnen accounts en instellingen beheerd worden. Verder is het nu mogelijk om Direct Messages (DM’s) te beheren: conversaties en losse berichten verwijderen, kopiëren en vertalen. Daarnaast is de wijze verbeterd waarop de ontvanger van een DM gekozen kan worden.

Andere toevoegingen zijn een optie om vanuit het zoekscherm (People) naar het profiel van een gebruiker te gaan en de mogelijkheid om meteen met een hashtag te tweeten (door een hashtag in een tweet ingedrukt te houden). Hieronder het volledige changelog:

 • Wisselen tussen meerdere accounts verbeterd.
 • Lokale trends (instelbaar via de accountinstellingen).
 • Verbeterd kiezen van de ontvanger bij het schrijven van een DM.
 • Mogelijkheid om DM’s te kopiëren, wissen en vertalen (swipe om een complete groep te wissen).
 • ‘Add to List’-functie verbeterd en voorzien van nieuwe naam ‘Manage List Memberships’
 • Functie ‘go to user’ toegevoegd bij het zoeken naar gebruikers (verschijnt tijdens het typen in het vakje ‘Search People’).
 • Onderbrekingen in de tijdlijn laden nu aan de boven- of onderkant, afhankelijk van de positie van de onderbreking wanneer je op de knop drukt.
 • Tweet schrijven vanuit een hashtag (door op een hashtag in een tweet te drukken).
 • Drafts-knop toont nu het aantal concepten.
 • Ondersteuning voor Favstar (fav-knop ingedrukt houden voor ‘tweet van de dag’, dubbeltappen op de profieltap om je eigen favstar-pagina te zien).
 • Meerdere bugfixes.

Downloaden: Tweetbot (€1,59)

Via: MacStories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2011, 7:20
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.