Tweetbot 3.1 rekent af met gebruikerskritiek na update

Tweetbot 3 for Twitter rekent af met alle kritiekpunten in één update. Versie 3.1 laat schakelen tussen lijsten en heeft weer meer swipes.

Tweetbot 3 for iPhoneOntwikkelaar Tapbots heeft Tweetbot 3 for Twitter een belangrijke update gegeven. De app rekent af met vrijwel alle kritiek die gebruikers hadden en voert enkele handigheidjes van de originele Tweetbot-app opnieuw in. Met name de gebruikers van Twitter-lijsten zullen hun handen op elkaar krijgen voor de nieuwste update. Schakelen tussen je timeline en lijsten doe je nu weer eenvoudig met een druk op de bovenbalk en het selecteren van de juiste lijst.

Tussen lijsten wisselen

De nieuwe Tweetbot 3 for Twitter op de iPhone doet dat zelfs beter dan de oude applicatie. Daarin kreeg je een nieuwe pagina te zien als je op de bovenbalk tikte. Nu zie je de verschillende lijsten gewoon in een pop-up venster. Zo voelt het schakelen tussen lijsten een stuk sneller.

Lettergrootte en avatars

Een ander kritiekpunt dat is opgepakt, is het instellen van de lettergrootte. Tapbots haakte daarvoor eerder aan bij de systeeminstelling op de iPhone. Had je die klein staan, pas dan was Tweetbot ook klein en prettig leesbaar. In Tweetbot 3.1 op iPhone heb je een schakelaar waarmee je de lettergrootte meteen in de app zelf kan instellen. Gebruik de schuiver in de instellingen en je ziet de grootte van de tekst meteen meeveranderen: handig. Maar het is niet de enige nieuwe optie die je bij de instellingen aantreft. We weten dat enkele fanatieke iCulture-lezers weer opgelucht kunnen ademhalen met de herinvoering van vierkante avatars. Als je ze liever rond houdt, kan dat ook. Ook kan je de badges om sommige accounts uitschakelen.

Veeg naar rechts

Opvallend is dat Tweetbot ook weer een veeg naar rechts over een tweet heeft teruggebracht. Diens functie wijkt wel af ten opzichte van de originele applicatie. Toen riep je er een simpele conversatieweergave mee op. Nu is het een tweeledige swipe, net zoals bijvoorbeeld Mailbox veegbewegingen implementeert. Veeg kort naar rechts om een tweet te markeren als favoriet óf hem te retweeten (eigen instelling). Veeg volledig naar rechts en je begint meteen aan een antwoord op de tweet.

Overige verbeteringen

Het staat niet in de changelog, maar is wel van toepassing: notificaties kunnen weer goed onafhankelijk per account worden ingesteld (dat ging voorheen wel eens fout) en je kan de Trends weer een land selecteren. Zo zie je dus weer de Nederlandse trends.

Drie marginale verbeterpunten maken de update af. Je kan conversaties nu e-mailen of direct doorsturen naar Storify. Je ziet opnieuw hoe lang het is geleden dat iemand voor het laatst tweette op zijn profielpagina en ten slotte is de tekst ‘retweeted by’ verwijderd zodat er minder kans is op verwarring.

Nachtmodus komt nog

De al eerder beloofde nachtstand van Tweetbot, maakt geen deel uit van de update en laat nog even op zich wachten. Ontwikkelaar Paul Haddad tweet dat er ‘bijna 1000 kleuren’ in Tweetbot 3 zitten en dat die niet even zomaar omgedraaid kunnen worden voor de nachtstand.

Ondanks de kritieken, gooide Tweetbot 3 for Twitter bij release meteen al hoge ogen. De applicatie geniet een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren in de Nederlandse en Belgische App Store.

Downloaden: Tweetbot 3 for Twitter (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

‘Dit artikel heb ik toch al eens gelezen?’ Nee, maar eerder blikten we al wel vooruit op de nieuwe functies. Nu zijn ze daadwerkelijk geïntroduceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2013, 17:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tapbots, tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.