Tweet7: nieuwe Twitter-app ontworpen voor iOS 7

Tweet7 is een Twitter-app voor iPhone ontworpen voor iOS 7. De applicatie heeft een slimme zoekfunctie en werkt met een nieuw menu.

Tweet7 Twitter-app voor iOS 7 iPhoneOntwikkelaar Halcyon windt er geen doekjes om. Tweet7 is een Twitter-app die volledig is ontworpen rondom iOS 7. “De schoonheid die een Twitter-app voor iOS 7 verdient”, is de openingszin in de App Store. De toepassing werkt niet met knoppen onderin beeld of een schuifmenu linksboven, maar heeft een interface die we nog niet eerder zagen. Standaard zie je de timeline in beeld en je trekt lades aan de rechterkant van het scherm open om mentions, privéberichten en je eigen profielpagina te zien.

Lekker opgeruimd

Tweet7 ziet er keurig opgeruimd uit. Je merkt dat het geen simpele iOS 7-saus is over een applicatie die zijn sporen veel eerder al heeft verdiend, zoals je wel kan aflezen aan Echofon of Tweetings. Nadat je ingelogd bent via de website van Twitter én toegang hebt gegeven tot de Twitter-accounts op je iPhone, kan je aan de slag in een lekker witte omgeving. Tweets zijn voorzien van blauwe linkjes en gebruikersnamen, maar druk is de timeline allerminst. Om elke tweet zit behoorlijk wat witruimte waarin de ronde profielfoto’s van gebruikers, gebruikersnaam en echte naam prijken. Tweets zelf hebben een klein lettertype dat je niet kan veranderen en met een tik erop open je à la Tweetbot de knoppen om er wat mee te doen. Lichtgrijze knoppen, om mee te reageren, te retweeten (met aanpassing) en een tweet als favoriet te markeren.

Tweet7 timeline met conversatie iPhone Tweet7 lade open swipen iPhone iOS 7

Designkeuzes

De eerste bijzondere keuze van Tweet7 kom je tegen als je een gesprek wilt teruglezen. Dat doe je met de tesktwolkjes rechtsboven in een tweet. De voorafgaande én opvolgende tweets worden dan meteen in de timeline geopend, te herkennen aan een semi-transparante achtergrond. Maar helaas kapt de app het af na maximaal drie eerdere tweets. Een heel gesprek teruglezen is er helaas niet bij. Ook kan je niet iedereen tegelijk aanschrijven als je wilt inhaken op een gesprek.

Andere designkeuzes van Tweet7 pakken beter uit. De lades rechts in beeld zijn een slimme en leuke vondst. Door een subtiel kleurenonderscheid zie je dat het er drie zijn (voor mentions, DM en je profiel). Als er een nieuw bericht is in een van de lades, zie je het aan een rode stip. Je schuift de lades in beeld door ze vast te pakken en naar links te schuiven. Met een veeg naar rechts ben je weer op je timeline. En daar zie je de volgende slimme trucjes. De zoekbalk bovenin leidt je namelijk niet naar eigen tweets, maar is Twitter-breed. Je zoekt ermee op alle tweets en ook meteen op gebruikers, die al worden geladen tijdens het typen. Meer vernuft: nieuwe tweets worden automatisch geladen zonder dat je timeline van positie verandert en foto’s tonen meteen groot én fraai in de timeline.

Tweet7 iOS 7 Twitter zoeken Tweet7 profielpagina Twitter

Parade van goede ideeën

Er zijn wel wat zaken te benoemen waarom Tweet7 niet je nieuwe favoriete Twitter-app wordt. De kleine letters maken de app niet leesbaar als je ogen wat minder zijn en het schuiven van de lades kan nét iets vloeiender. Het niet kunnen teruglezen van een heel gesprek is kwalijk, maar de implementatie van pushberichten is de dooddoener. Die brengt Tweet7 namelijk niet live, maar achteraf via de achtergrondsynchronisatie van de app. Maar het is indrukwekkend om te zien hoeveel vernieuwing deze applicatie weet in te brengen in een genre van apps dat al jaren bestaat. De lades, de fraaie implementatie van foto’s in de rustige timeline en de slimme zoekfunctie: Tweet7 geeft zijn visitekaartje af.

Downloaden: Tweet7 – The Twitter app for iOS 7 (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2013, 13:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen echofon, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.