Tweede scherm EK 2012 toont doelpunten uit andere camerahoeken

De site tweedescherm.nl zal tijdens het EK 2012 alternatieve videobeelden laten zien. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een doelpunt uit een andere camerahoek bekijken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Tweede Scherm voetbalTijdens het EK 2012 zal het wederom mogelijk zijn om de iPad als tweede scherm te gebruiken. Hierdoor krijg je tijdens een wedstrijd informatie te zien, zoals data over de spelers op het veld. Uit een persbericht van de NOS blijkt dat je dit jaar ook doelpunten vanuit andere camerahoeken kunt bekijken, met verschillende video’s binnen de site.

Het tweede scherm zal daarnaast ook verschillende andere bewegende wedstrijdbeelden laten zien. Wat er precies wordt getoond weten we wanneer er voor het eerst een wedstrijd wordt gespeeld.

Zoals gebruikelijk biedt het tweede scherm informatie tot bepaalde statistieken van de wedstrijd. Zo kun je op de iPad zien wie het vaakst de bal in het bezit heeft, hoeveel gele en rode kaarten er zijn uitgedeeld en hoe de ploegen in het EK liggen.

De NOS zal tijdens het EK 2012 ook alle wedstrijden via zijn iPhone-app live streamen. De app is ook te installeren op de iPad, maar maakt geen optimaal gebruik van het grote scherm. Je kunt de NOS-app uitrekken, maar livestreams van zenders zoals Journaal24 zien er hierdoor lelijker uit. Daarnaast blijft er altijd een zwarte rand rond het scherm staan.

Meer informatie: Tweedescherm.nl

Bovenstaande screenshot is van de WK-versie van het tweede scherm uit 2010

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:00
Categorie Lifestyle
Onderwerpen ek 2012, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.