AD en HLN.be brengen EK-app uit met pool-functie en pushberichten

Het Algemeen Dagblad en HLN.be hebben eigen EK-apps uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Die bevatten onder meer eigen nieuwsberichten, pushmeldingen van tussenstanden en nieuws en een niet-werkende pool functie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AD.nl EK iPhone-app EK 2012 Algemeen DagbladHet andere nieuws van vandaag, het live bekijken van EK-wedstrijden met de NOS-app, overtreft het misschien niet, maar het Algemeen Dagblad en HLN.be hebben ook een eigen EK-applicatie uitgebracht. Daarin lees je het laatste nieuws rondom het Europees Kampioenschap voetbal en alles wat erbij hoort. Je kan pushmeldingen van zowel breaking news, alle deelnemende landen als het gehele EK 2012 activeren.

Het is een beetje onduidelijk aangegeven in de app, maar inmiddels weten we van de app-uitgever de Persgroep dat je bij geactiveerde landen pushberichten krijgt als dat land een wedstrijd speelt en heeft gescoord. Als je je op EK 2012 abonneert, krijg je pushberichten bij belangrijk EK-nieuws.

HLN.Be roddelrubriek TimeOutIn de apps van het AD en HLN.be lees je artikelen afkomstig van de sportredacties van de media. Qua vormgeving tapt de app uit het vaatje van de eerder uitgebrachte kranten-apps. Helemaal bovenin kan je vegen door de belangrijkste verhalen, scroll naar onder en je krijgt een fotorijk overzicht van de laatste nieuwsberichten waarop je drukt om het hele verhaal te lezen. Daartussen kan je met knoppen meteen naar de 10 meest gelezen berichten, een speciale EK Oranje-afdeling en de sectie Kalender en resultaten. Daar zie je per speeldag de wedstrijden en uitslagen ervan, de poulestanden en kan je per land een spelerslijst opvragen, waarna je te zien krijgt hoeveel goals en kaarten een speler heeft (mee)gepakt op het toernooi. Wel is dit gedeelte van de applicatie behoorlijk traag.

AD.nl EK spelersoverzichtEr zijn nog drie grote onderdelen in de knoppenbalk te vinden: Euro 2012 In Beeld laat fotoreeksen zien van bijvoorbeeld de laatste tien topscorers van het EK. Ook is er een knop die laat zien hoe je gratis nieuwsalerts kan ontvangen, maar die laat de opties van de algemene AD-app zien en niet de EK-app. De laatste functie die je vanuit de app kan benaderen is een ingebouwde EK pool. Die krijgen wij echter niet aan de praat. De Facebook-koppeling lijkt niet te werken en als we anderzijds willen registreren, zien we een (null) melding. Als je inlogt met Facebook, kom je daarna alsnog bij een uitgebreid invulformulier terecht en als je die invult, zie je dat je gebruikersnaam en e-mailadres al bezet zijn – maar wij kunnen er in ieder geval niet mee inloggen. De Persgroep is inmiddels bekend met de fout en zegt deze zo snel mogelijk te zullen verhelpen.

HLN.be biedt geen poolfunctie aan en bevat geen Oranje-sectie, maar in plaats daarvan roddelnieuws in de rubriek Time-out en de sectie gratis EK Prono.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2012, 20:54
Categorieën Belgische apps, Nederlandse apps, Nieuws, Sport
Onderwerpen ek 2012, kranten, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.