TVGids.nl in de herkansing met iOS 7-interface en Net gemist-functie

TVGids.nl voor iPhone en iPad is vernieuwd met een uitzending gemist-functie en iOS 7-achtige uitstraling. Is de applicatie goed genoeg?

TVGids.nl iPhone iPadTussen het geweld van TVGids.tv, de programmagids van NU.nl en het uitstekende Veronica Magazine TV-Gids, kwijnde de oudgediende applicatie TVGids.nl steeds verder weg in de App Store. De met één sterren beoordelingen overladen app werd al vanaf de introductie in 2009 bekritiseerd om ontbrekende functies en heeft die negatieve beoordelingen nooit echt van zich af geschud. Maar nu gaat de app in de herkansing, met een totaal nieuwe uitstraling voor iOS 7. Ook kan je aanbevolen programma’s terugkijken via de Net Gemist-optie.

iOS 7, maar niet helemaal

Het uiterlijk van TVGids.nl is afgestemd op iOS 7, maar voldoet niet aan alle standaardeigenschappen van Apple’s nieuwste firmware. Zo zijn de knoppen onderin de balk nog steeds gevuld van kleur en maakt het hoofdscherm van de applicatie nog een erg drukke indruk door verschillende grijstinten achter de tekst en een reclamebalk onderin. In het hoofdmenu zie je eerst tv-tips waar je in cover flow stijl doorheen kan vegen. Daaronder veeg je horizontaal door de programma’s die nu op tv zijn, je ziet drie actuele programma’s aangekondigd worden en daaronder zie je de Net gemist-tips van programma’s die je terug kan kijken.

TVGids.nl iPhone-hoofdpagina TVGids.nl programmagids iPhone

Indeling

Het is de enige afdeling binnen de app waarin je de uitzending gemist-programma’s van de bekende Nederlandse zenders kan terugkijken. De menuknoppen laten traditionele weergaven van de zenders zien. Nu & Straks toont de zenders onder elkaar en biedt bovenin een tijdbalk waar je doorheen kan vegen om naar een ander tijdstip te gaan. In de Tv-gids functie veeg je in een wat kleine balk tussen zenders om bij elke het dagaanbod van programma’s te zien. Het tabblad Films is van toegevoegde waarde voor de filmfanaat. Niet alleen is er een tabblad met alle films die die dag op tv zijn: de app selecteert ook een top 5 compleet met beschrijving, trailer en details. Op de pagina Meer benader je de Primetime-programmering, sportprogramma’s en series.

TVGids.nl iPad-app

Nog niet in de spotlight

Aan verdere standaardfuncties die je van een tv-gids app mag verwachten, ontbreekt het niet. Je kan je eigen zendervoorkeuren doorgeven bij de instellingen. Twittert mee over programma’s en ook pushberichten voor gemarkeerde programma’s missen niet. Helaas laat TVGids.nl de kans liggen om iets méér te doen dan de concurrentie. De Net gemist-tips zijn bijzonder, maar met vier stuks wel ondervertegenwoordigd. Bovendien lopen de titels ervan uit beeld en zie je zo niet meteen waar een programma over gaat. De tv-gids met zenderoverzicht is net iets te priegelig om lekker te bedienen en de voorpagina is erg druk. Live tv kijken als in Veronica Magazine ontbreekt ten slotte ook. Dit is nog niet de update die TVGids.nl vol in de spotlight plaatst.

Downloaden: TVGids.nl (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 11:31
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.