Eet Experiment iPhone-app volgend jaar van start

De iPhone-app Eet Experiment komt in januari 2013 terug, nu stichting Voeding Leeft het project een jaar in de startblokken heeft staan.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Eet Experiment iPhoneDe stichting Voeding Leeft start januari volgend jaar met een groot app-experiment op de iPhone en Android. Aan de hand van de applicatie Eet Experiment kunnen gebruikers dan 3, 7 of 10 dagen aangeven wat ze eten en hoe ze zich daarbij voelen. De applicatie biedt daartoe vijf verschillende eetprogramma’s en een door je zelf in te stellen voedingsprogramma. Dat maakt de stichting in een persbericht bekend. Maar: de app Eet Experiment is allang verkrijgbaar.

Iets meer dan een jaar geleden schreven we bij iPhoneclub.nl al over Eet Experiment. Met de app kon je tien dagen lang een eetprogramma kiezen dat je zelf kan aanwenden om je eetgewoonten te verbeteren, waarbij je elke dag rapporteert hoe je je daarbij voelt. De applicatie staat nog steeds in de App Store, maar heeft wel het predikaat Testversie gekregen. PR-medewerkster Stephanie Auxes laat weten hoe het zit:

Stichting Voeding Leeft is een jonge stichting, vorig jaar opgericht, en ze hebben het afgelopen jaar financiële middelen verzameld om een nieuwe, verbeterde versie van de app te kunnen ontwikkelen.

Het grootste verschil zit hem in de volgende dingen: nu kun je het programma alleen in 10 dagen doen, straks kun je ook kiezen uit 3 of 7 dagen. Ook komt er een open programma in dat je helemaal zelf kunt invullen, bijvoorbeeld geen frisdrank nuttigen en geen snoep eten. Daarover worden tips gegeven, maar je kunt het helemaal zelf invullen. Er komt een mogelijkheid om aan de vragenlijst zelf een vraag toe te voegen, zodat je nog beter kunt letten op waar je last van hebt bijvoorbeeld. Ook kun je straks het programma doen met vrienden en familie en hen via een functie in de app uitnodigen mee te doen aan het experiment.

De vernieuwde Eet Experiment-app wordt halverwege januari 2013 uitgebracht, voor zowel de iPhone als Android. Ook moet dan eindelijk de website van het Eet Experiment klaar zijn. Tot die tijd kan je nog altijd de testversie downloaden in de App Store.

Downloaden: Eet Experiment Testversie (gratis, iOS 4.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2012, 12:55
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp eten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.