Drafts voor iOS heeft nieuw icoon na geschil met multinational

De schrijf-app Drafts heeft een nieuw icoon, nadat de ontwikkelaar door een multinational werd benaderd die zei het merkrecht van het oude icoon te bezitten.

Drafts screenshotSchrijf-app Drafts is voorzien van een nieuw icoon, nadat de ontwikkelaar is benaderd door een “grote multinational” die claimde dat zij de rechten voor het oude logo in handen hadden. Er was geen rechtszaak aangespannen tegen de app, maar om toekomstige problemen te voorkomen is het app-icoon gelijk maar veranderd. De update gaat daarnaast gepaard met wat fixes en verbeteringen. Zo maakt de app efficiënter gebruik van de tags [[created]] en [[modified]].

De ontwikkelaar laat in het midden welke multinational het logo al in het bezit zei te hebben. Tot voorheen was het app-icoon een toetsenbordknop van de letter D, zo gevormd dat het er fraai uit zag in de App Store. Hieronder zie je beide iconen naast elkaar.

Drafts oud en nieuw
Links oud, rechts nieuw.

Drafts is een schrijf-app die zo min mogelijk afleiding biedt. Hierdoor kun je makkelijk een snelle krabbel neerpennen op je iPad of iPhone. Pijltjes en speciale symbolen boven het toetsenbord maken het typen van een bericht makkelijker.

Downloaden: Drafts for iPad (€3,59, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2013, 14:54
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.