TripLingo iPhone-taalgids kan ook jongerentaal spreken

De TripLingo taalgidsen voor de iPhone leren je spreken in een vreemde taal. Daarbij kun je zelf aangeven hoe formeel de taal moet zijn. Slang spreken is ook mogelijk. Je leert aan de hand van flashcards en badges die je verdient.

triplingoHet vakantieseizoen komt eraan en dat betekent dat het tijd wordt om je kennis van vreemde talen bij te schaven. TripLingo is een nieuw gelanceerde app, die belooft dat je nog beter je woordje kunt doen in het buitenland. TripLingo past de inhoud op jouw behoeften aan. Voordat je de app begint te gebruiken beantwoord je een paar vragen. Ben je niet met de auto, dan zul je waarschijnlijk ook geen vragen willen stellen die met tanken, autopech of parkeren te maken hebben. Je voert ook je naam en je geslacht in en hebt zelfs de mogelijkheid om met behulp van Slang Slider aan te geven hoe beleefd je anderen wilt aanspreken: formal, casual, slang of crazy. Alle taalgidsen van TripLingo vereisen wel dat je al goede kennis van de Engelse taal hebt, maar dat zal voor de meeste mensen geen probleem zijn.

Je hebt vervolgens de keuze uit Frans, Duits en Spaans (zoals dat in Mexico wordt gesproken). In de toekomst komen Italiaans en Braziliaans-Portugees daar nog bij. De app werkt met badges die je verdient naarmate je meer woorden kent. Je kunt in een woordenboek bladeren, inzoomen op bepaalde reissituaties of je talenkennis controleren met flashcards. Qua uiterlijk is dit een erg vrolijk uitziende app, die onlangs een update naar 1.1 heeft gekregen met nog meer zinnetjes en aanpassingsmogelijkheden.

Wil je talen leren, dan kun je vanaf vandaag ook terecht in de App Store voor een serie gratis apps van The Spacing Effect. Ze hebben bijvoorbeeld Learn Fundamental Italian – Lite waarbij je een taal leert spreken aan de hand van woordjes. Ook dit werkt met flashcards. Er zijn soortgelijke apps voor Spaans, Frans en Chinees.

Downloaden: TripLingo Spanish (€3,99), TripLingo German (€7,99) en TripLingo French (€7,99)
Via: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2011, 19:10
Categorie Onderwijs
Onderwerpen cursus, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.