Tripline lanceert iPhone-app voor reizigers

Tripline is een iPhone-applicatie waarmee je je reizen kunt plannen. Ze verschijnen op een interactieve kaart, voorzien van tweets, foto's en meer.

triplineTripline is een online dienst voor reizigers. Het is bedoeld om een interactief reisplan vast te leggen, die je met vrienden kunt delen via Flickr, Facebook, Twitter en Foursquare. Tripline is bedoeld voor reeds gemaakte en toekomstige trips. In de App Store is nu de eerste iPhone-applicatie van Tripline te vinden, waarvoor je €0,79 betaalt. Een Android-applicatie is nog in de maak en er is daarnaast nog een mobiele site, die je gratis kunt gebruiken.

Met de iPhone-applicatie kun je vluchtgegevens, hotelinformatie en restaurants vastleggen. Ook kun je volgen waar je geweest bent, door in te checken bij restaurants, café’s en andere stopplaatsen onderweg. Zo kun je bij terugkomst precies zien op welke plaatsen je bent geweest, welke bezienswaardigheden je hebt gezien en wat je gedaan hebt. Je kunt de trip als privé markeren of delen met vrienden.

Tripline bestaat sinds augustus 2010 en is opgericht door een voormalig medewerker van Yahoo, toen hij van plan was om zelf een flinke reis te maken. Hij is zeker niet de enige: TripIt en Nextstop bieden ook online diensten aan om je reis te plannen, waarbij TripIt ook een iPhone-app aanbiedt. Nextstop is onlangs gekocht door Facebook en zou een rol kunnen gaan spelen in de locatiedienst Facebook Places.

Met Tripline kun je een lijst maken van locaties waar je naartoe wilt gaan, ook als dat op lokaal niveau is: alle musea in een stad, restaurants waar je nog een keer naartoe wilt, of bijzondere plekken waar je met je geliefde of je familie wilt gaan kijken. Ook kun je trips van anderen importeren, zodat je weet welke locaties je echt eens moet bezoeken. Tripline levert interactieve kaarten die je kunt embedden in een website, met daarop foto’s, video’s, incheckactiviteiten en zelfs tweets die je vanaf een bepaalde plaats hebt gestuurd.

Downloaden: Tripline (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2011, 19:50
Categorie Reizen
Onderwerp reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.