Hi Belstatus voor iPhone: KPN Hi lanceert officiële belstatus-app

KPN heeft Hi Belstatus uitgebracht, een applicatie waarmee je de belstatus van je Hi-abonnement kunt opvragen.

hi belstatusIn de App Store zijn inmiddels aardig wat belstatus-apps te vinden, maar het gaat steeds om apps van externe ontwikkelaars. Denk aan Belstatus, iBelstatus, Belstand, Belbundel, Belstatus Plus en meer. KPN Hi Belstatus is voorzover wij weten de eerste belstatus-app die door een Nederlandse operator is uitgebracht. Je kunt er je beltegoed mee beheren en kijken hoeveel belminuten en sms-berichtjes je nog over hebt van je bundel.

Hi Belstatus wordt op de markt gebracht door KPN, het moederbedrijf van Hi. Je ziet hoeveel je nog kunt bellen en welke extra kosten er zijn gemaakt, bijvoorbeeld voor het bellen naar 0900-rekeningen. De app geeft ook toegang tot de meest recente facturen. Je hebt een Mijn Hi-account nodig om deze app te kunnen gebruiken, plus een lopend abonnement bij Hi. De app werkt niet met abonnementen van KPN.

hi beltegoedOndanks dat het een officiële app betreft lijkt het vlekkeloos laten werken van een belstatus-app nog een heel uitdaging. Zelfs KPN meldt in de omschrijving van de app dat het lastig is om systemen goed met elkaar te laten communiceren. Het kan dus voorkomen dat de app niet goed werkt en dat er nog wat kinderziektes in zitten. Fouten en andere feedback kun je rechtstreeks aan de makers doorgeven.

In de discussie bij het artikel over iBelstatus (waar we deze tip hebben opgeduikeld, waarvoor dank aan de betrokkenen) wordt verder nog melding gemaakt dat je in de app (nog?) niet kunt zien op welke datum je bundel weer verloopt en dat de procentuele weergave in plaats van resterende minuten wat onhandig is.

In de App Store is ook de app Hi_Telefoonboek te vinden, met een bijna soortgelijk icoon en een nogal summiere omschrijving. Daarbij lijkt het niet om een officiële app te gaan. Deze gratis app is gemaakt door Wapag B.V. en geeft je de mogelijkheid om gegevens van contactpersonen online te beheren (voorzover je dat nog niet op andere wijze deed).

Downloaden: Hi Belstatus (gratis)
Bron: reacties bij artikel over iBelstatus

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2011, 12:55
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen belstatus, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.