Google Drive: meerdere foto’s tegelijk uploaden, celopmaak en meer

De documenten-app Google Drive is vernieuwd en is beter voor PowerPoint-presentaties, Excel en heeft nu Helvetica Neue.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google DriveDe online opslagdienst van Google is vernieuwd op de iPhone en iPad. Google Drive 1.2.2 voor iOS introduceert de functie op meerdere foto’s en video’s tegelijk te uploaden vanuit je fotoalbum. Daarnaast is het bewerken van spreadsheets uitgebreider geworden. Google’s antwoord op Microsoft Excel staat nu toe dat je diagonaal kan scrollen, en kan nu celopmaak specificeren voor onder andere decimalen, data en valuta. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de uitlijning van de cijfers in een cel.

Google Drive excel bewerken iPhoneWat betreft presentaties (Google’s variant op Microsoft Powerpoint en Apple’s Keynote), noemt Google de diavoorstellingen en animaties verbeterd. Belangrijk op vooral de iPhone is dat je nu dia’s kan pinchen om in te zoomen en uit te zoomen. In alle vormen van bewerken heb je voortaan ook toegang tot het lettertype Helvetica Neue.

Opvallend is de samenwerking die Google heeft met de iOS-app QuickOffice. Google biedt vanaf half december een speciale gratis versie van het Office-pakket aan voor gebruikers van Google Apps for Business (gratis, iPad, App Store-link). Maar of je nou die versie gebruikt of de traditionele QuickOffice Pro (€13,99, iPhone, App Store-link): als QuickOffice-gebruiker kan je voortaan bestanden direct openen en weer opslaan in Google Drive.

Downloaden: Google Drive (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 15:46
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, google drive, office, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.