Trimit: maak teksten passend voor sociale media

Trimit helpt je met het inkorten van teksten, zodat ze op bijvoorbeeld Twitter of andere sociale media passen. De app kijkt op basis van het artikel dat je wilt delen welke delen weggelaten kunnen worden.

Als je actief op Twitter bent, heb je vast wel eens gefrustreerd boven een net geschreven tweet gehangen. Een negatief getal in de hoek van je tekstvak geeft aan dat je net het tekenaantal overschreden hebt, iets dat je zo creatief mogelijk moet proberen op te lossen. Het woord ‘to’ vervang je door ‘2’, de spaties achter punten en komma’s verdwijnen en hele woorden verdwijnen. Maar dat kan Trimit ook voor je doen.

Trimit knipt in teksten zodat ze op Twitter passen.Trimit probeert het delen van artikelen op sociale media zoals Twitter en Facebook te vergemakkelijken. Je voert in de app een link naar een artikel in, dat je wil citeren. Vervolgens trekt de app de tekst er uit, die je in het Edit-scherm mag aanpassen. Heb je eenmaal een passage gekozen die je wilt delen, dan knipt Trimit met een druk van de knop alle overbodige woorden eruit. Hoeveel er geschrapt wordt hangt af van de doelsite die je aangeeft. Moet het op Twitter komen te staan, dan probeert Trimit je tekst onder de 140 tekens te houden.

Het hele proces kan wat omslachtig zijn. Sterker nog: een beetje creatieveling is klaar met het zelf bewerken van zijn tekst voordat hij Trimit aan het werk heeft gezet. Ben je echter ten einde raad of simpelweg niet inventief genoeg om een tekst goed in te korten, dan is dit een fijne manier om het voor je te laten doen.

Downloaden: Trimit (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2011, 22:32
Categorie Diensten
Onderwerpen tekstverwerker, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.