Trein België: treinplanner voor onze Zuiderburen

Trein België is een treinplanner voor alle treinstations in België. Het laat verder de vertragingen en spoorwijzigingen zien, en ook kun je het dichtsbijzijnde treinstation vinden mbv GPS.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

headerNa het Nederlandse Trein, is er nu ook een trein applicatie voor onze Zuiderburen in de App Store verschenen. Trein België is van ontwikkelaar Wasabi Apps, al eerder verantwoordelijk voor Bus. Trein België geeft je toegang tot alle vertrektijden van de treinen van de NMBS op alle stations in België.

Je kunt in de applicatie alle vertrektijden per station bekijken, inclusief de eventuele vertraging of last minute spoorwijzigingen. De applicatie haalt zijn informatie van de website van de NMBS en van Infrabel. Het is dus geen officiële applicatie in opdracht van een van de twee.


Wil je een treinreis plannen, dan kan dit met de ingebouwde reisplanner. Deze laat in het geplande traject gelijk de vertragingen of spoorwijzigingen zien. Trein België geeft verder ook een overzicht van het volledige spoortraject van de betreffende trein.

Handigheidje van deze Belgische Trein app is het gebruiken van de GPS functie om het dichtsbijzijnde treinstation te vinden. Je kunt vervolgens via een Google Maps kaartje in de applicatie kijken hoe je zo snel mogelijk op het station kunt komen.

Omdat Trein de informatie van het internet haalt, heb je wel een internet-verbinding nodig wil je je reis kunnen plannen. De informatie wordt namelijk niet offline opgeslagen. De applicatie is verder te bedienen in de talen Nederlands, Frans, en Engels.

Trein België kost 2,39 euro en is verkrijgbaar in de App Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2010, 10:20
Categorieën Belgische apps, Reizen
Onderwerpen belgische apps, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.