TomTom op iPhone krijgt nieuwe kaarten, stop navigatie-knop

De TomTom-apps voor iPhone en iPad zijn vernieuwd. Nog niet met nieuw uiterlijk, maar wel nieuwe kaarten en installatietips.

ICD TomTom West-Europa afgeprijsdDe navigatieapps van TomTom hebben een grote update gekregen voor iPhone en iPad. Die zorgen bovenal voor een update van het kaartmateriaal in de applicatie, waardoor je beschikt over kaarten met nieuwe wegen en verkeerssituaties. Ook de verkeersinformatieservice is verbeterd. Afgesloten wegen worden beter gecommuniceerd en je krijgt duidelijker in beeld hoeveel vertraging je kan verwachten op de route. Omdat de updates van TomTom vanwege het offline te gebruiken kaartmateriaal altijd erg groot zijn, heeft de navigatieleverancier nu een stappenplan voor een goede update in de App Store-omschrijving gezet.

Een vernieuwing in TomTom versie 1.15 voor iPhone en iPad is de stop navigatie-knop. Daarmee zet je de software eenvoudig even uit, in een energiebesparende stand omdat er niet constant meer een beroep op je locatie wordt gedaan. De routebegeleiding wordt dan hervat als je de app opnieuw start. Ook de zoekfunctie is onder handen genomen: TomTom Places laat favoriete en recente bestemmingen zien waar je zo eenvoudig (nog eens) naartoe kan rijden.

De omschrijving voor een vlekkeloze installatie tref je in de update-tekst in de App Store. Het is letterlijk een stappenplan, omdat het updaten bij veel mensen moeite kost. Het kan te maken hebben met de omvangrijke bestandsgrootte van de applicatie. Tijdens een installatie of update heb je tijdelijk bijna tweemaal de ruimte van een app vrij nodig op de iPhone of iPad:

1. Zorg dat de iCloud-back-up is ingeschakeld op je apparaat.

2. Open de TomTom app en sluit deze vervolgens om een back-up te maken.

3. Verwijder de app om ruimte te creëren.

4. Verwijder andere apps, video’s, muziek en foto’s totdat er ten minste 4,6 GB vrije ruimte beschikbaar is.

5. Download de update uit de App Store.
We raden je aan de updates via iTunes op je computer te installeren als dit mogelijk is. Als deze tips je probleem niet oplossen, kun je contact opnemen met Apple Support voor ondersteuning.

Als je dit stappenplan nodig hebt, dien je nadien wel de Premium navigatiestemmen opnieuw te installeren met de ‘herstel aankopen’-functie. Dat is omslachtig, maar misschien is het een troost dat je voortaan zelf bepaalt of je informatie over je gebruik doorstuurt naar TomTom of niet. Je stelt het in onder de Instellingen en dan Geavanceerd.

De TomTom-apps werken met ingang vanaf de nieuwste update niet meer op iDevices met iOS 4 geïnstalleerd. iOS 5.1 is nu de minimumvereiste.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2013, 13:36
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.