TomTom brengt nieuwe kaarten en laatste update voor iPhone 3G uit

De TomTom-apps hebben een update gekregen en bevatten nieuw kaartmateriaal. Ook is een geavanceerde routeplanupdate toegevoegd, waarbij je onderweg je route kunt wijzigen. Het is de laatste update voor iPhone 3G en toestellen met iOS 4.x.

tomtom-europaDe navigatie-apps van TomTom hebben vanavond een update gekregen. De apps worden geleverd met de nieuwste, bijgewerkte TomTom-kaarten, zodat je weer helemaal up-to-date bent. Maar er is ook minder goed nieuws: dit is de laatste update die TomTom gaat uitbrengen voor de iPhone 3G en de tweede generatie iPod touch. Ook voor andere gebruikers van iOS 4.x geldt: hierna kun je de app niet meer updaten, omdat de systeemeisen bij de eerstvolgende versie omhoog gaan naar iOS 5.x. In de vandaag verschenen versie van de app zitten twee handige verbeteringen: geavanceerde routeplanupdate en behoud van je instellingen als je de app hebt gewist om ruimte te maken op je iPhone. Dit laatste werkt via back-ups op iCloud.


Je opent en sluit de TomTom-app om een back-up te maken. Als je vervolgens de app verwijdert en de update uit de App Store haalt, zul je zien dat de instellingen behouden zijn gebleven.

De geavanceerde routeplanupdate houdt in, dat je je reeds ingevoerde route kunt invoeren zonder steeds opnieuw te moeten beginnen. Je kunt nu het beginpunt, de bestemming en de vertrektijd veranderen en vervolgens kijken welk effect dit heeft op de rit en op de aankomsttijd. De TomTom-apps zijn nu ook geschikt gemaakt voor de iPad mini, meldt TomTom, maar eigenlijk was dat natuurlijk altijd al zo.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.