Farm Heroes Saga: nieuwe verslaving van maker Candy Crush

Farm Heroes Saga voor iPhone en iPad is de nieuwe match 3-game van Candy Crush Saga-maker King.com. Verslavingsgevaar!

Farm Heroes Saga match 3 King.comWat hebben Candy Crush Saga, Pet Rescue Saga en Papa Pear Saga met elkaar gemeen? Het zijn alledrie games van King.com en alledrie zijn het doodeenvoudige spelconcepten die erg verslavend zijn. Nu komt dezelfde ontwikkelaar met nóg een simpel match 3-spelletje waarin je ditmaal gelijkgekleurd boerderijfruit combineert: Farm Heroes Saga. Het is opnieuw gratis om te downloaden en om verder te komen als je vast zit, kan je weer een beroep doen op Facebook en in-app aankopen om alsnog verder te komen.

Facebook

Gisteren lezen we het weer onder die AVRO Wie is de Mol-app. Je moet als ontwikkelaar niet alleen Facebook ondersteunen voor een account. Het maakt mensen boos omdat je ze dwingt een sociaal netwerk te gebruiken dat ze misschien niet willen gebruiken. Maar kijk je naar Candy Crush, dan lijkt iedereen wél bereid een noodoproep voor het spel op Facebook te zetten zodat vrienden je weer even verder helpen in het spel door je bericht te lezen. Farm Heroes Saga maakt net als haar voorgangers eveneens gebruik van Facebook voor die gratis berichtenspam reclame zodat al je vrienden met het spel in aanraking komen.

Farm Heroes Saga level gehaald Farm Heroes match 3 iPhone

Vastzitten

Vastzitten in Farm Heroes Saga gaat op dezelfde manier als de vorige games van King.com. Je hebt een beperkt aantal levens waarvan er een afgaat als je een puzzel even niet haalt. Daarna kan je wachten tot ze weer zijn aangevuld… of je koopt ze bij met in-app aankopen of een bericht op Facebook delen. Ook in andere facetten is de opbouw van Farm Heroes bekend. Je hebt een wereldkaart met puzzels waar je op klimt en ziet hoe ver je vrienden zijn en eens in de zoveel levels wordt weer een net even andere spelvariant bedacht.

Farm Heroes Saga aardbeien Farm Heroes Saga levelstructuur

Power-ups en doelstellingen

Farm Heroes Saga heeft een net zo makkelijke opzet als Candy Crush. Je combineert drie gelijk gekleurde fruitsoorten en groenten met elkaar door ze met een veegbeweging te verwisselen in het veld. Bovenin elke puzzel zie je hoeveel soorten appels, zon, bieten en waterdruppels je dient te sparen. Gaandeweg kan je power-ups inzetten die je helpen missies makkelijker te maken en die je natuurlijk ook kan bijkopen tegen in-app aankopen. Het is niks nieuws onder de King.com-zon, maar tegelijk een recept voor succes. Want Farm Heroes Saga doet precies hetzelfde goed als zijn voorgangers. Het maakt een eens zo eenvoudig spelletje uitdagend. En dat alleen al kan je verslingerd krijgen.

Downloaden: Farm Heroes Saga (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2014, 12:30
Categorie Games
Onderwerpen candy crush saga, kingdom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.