Time 3D: Nederlandse wekker en klok met knappe 3D-animaties

Time 3D is een wekkerapplicatie van Nederlandse bodem, die mooie 3D-animaties bevat. De tijd verschijnt geanimeerd in beeld, je kunt 110 graden rondkijken in een 3D-omgeving en je wordt gewekt met muziekjes en bijbehorende animatie.

time 3DTime 3D is een Nederlandse wekkerapplicatie met bijzondere 3D-animaties. De app toont de tijd in letters, waarbij je telkens het nieuwe tijdstip in beeld ziet vallen tegen een 3D-achtergrond. Je kunt kiezen uit een achtergrond die meekleurt met het tijdstip van de dag, een oranje achtergrond of een plaatje van een slaapkamer of oude schuur. Er zullen in de toekomst nog meer 3D-omgevingen worden toegevoegd. Time 3D is te gebruiken als klokje op je bureau of als wekker op je nachtkastje. Maar je kunt de app ook als kookwekker of als timebox-hulpmiddel gebruiken, dankzij de countdown-timer.
Er zijn twee versies: Time 3D voor de iPhone en Time 3D HD voor de iPad.

Dat de ontwikkelaar goed thuis is in animaties en 3D-technologie is te zien aan het promofilmpje hieronder. Het beeld past zich aan wanneer je de iPhone of iPad ronddraait, zodat het lijkt alsof je in de 3D-omgeving kunt rondkijken. Je kunt de iPhone 110 graden draaien. Natuurlijk is dat helemaal niet noodzakelijk voor een wekkerapp, maar knap gedaan is het wel.

time 3d klok

Gebruik je de app in portretstand, dan blijft het onderste gedeelte van het scherm eigenlijk ongebruikt. Het is daarom handiger om een bureauhouder te gebruiken waarmee je je iPhone in landschapsweergave kunt neerzetten (zelf gebruik ik dit blokje die je voor €5 kunt kopen). De wekker heeft nog wat meer trucjes te bieden, zoals meerdere alarminstellingen, 9 verschillende alarmgeluiden met bijbehorende animaties, een muziekalarm zodat je wakker kunt worden met je eigen muziek en een sluimerfunctie. Die 3D-animaties zijn de grootste bijzonderheid van deze app, maar verder is het ook een erg complete wekkerapp. Niet zo geschikt voor mensen die van minimalistisch en strak houden, maar ben je gek op leuke effecten en zie je graag dingen op je scherm bewegen, dan is dit erg mooi uitgevoerd.

Downloaden: Time 3D (€1,79, iPhone, iOS 4.3+)
Ook verkrijgbaar: Time 3D HD (€1,79, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2012, 19:28
Categorie Diensten
Onderwerpen 3d, klok, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.