SolForge: iPad-kaartspel van de makers van Magic: The Gathering

De makers van Magic: The Gathering hebben SolForge uitgebracht. Dit kaartspel is speciaal voor de iPad gemaakt.

Solforge 1De makers van het inmiddels legendarische ruilkaartspelletje Magic: The Gathering hebben een totaal nieuw spel bedacht speciaal voor de iPad. SolForge is net als zijn spirituele voorvader een kaartspel, waarin je met fantasievolle kaarten strijdt tegen iemand anders. Centraal in SolForge staat een transformatiesysteem: speel je een kaart op een bepaald moment, dan transformeert hij in een sterkere variant.

De algemene regels achter SolForge zijn vrij complex: je moet weten wat bepaalde kaarten doen, wanneer je ze mag spelen en wat voor fasen er in iedere beurt zitten. Gelukkig zit er in de game een vrij duidelijke interactieve uitleg, zodat je alles rustig kunt leren voordat je aan een echt potje begint. SolForge is daarnaast gratis in de App Store beschikbaar: de ontwikkelaar zegt later pas van plan te zijn een volledige versie uit te brengen.

Solforge 2Eén van de grootste gebreken in SolForge is een online multiplayermodus, zodat je tegen je vrienden en andere spelers kunt strijden. Wel kun je met twee spelers op één iPad spelen. In de App Store-omschrijving belooft de ontwikkelaar echter dat online multiplayer in een latere update toegevoegd zal worden. Daarnaast zullen er in de toekomst nieuwe kaarten en andere spelmodi worden toegevoegd.

Downloaden: SolForge (gratis, met in-app aankopen, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 10:05
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.