Tim Cook legt Apple’s standpunt over 7-inch tablets uit

Apple CEO Tim Cook heeft uitgelegd waarom Apple geen 7-inch tablets maakt en waarom de iPad mini beter is dan 7-inch tablets. Eerder gaf Steve Jobs aan dat hij een kleine tablet niet zag zitten.

ipad mini heroApple heeft gisteravond kwartaalcijfers bekendgemaakt. Daarbij bleek dat er in het vierde fiscale kwartaal van 2012 maar liefst 14 miljoen iPads zijn verkocht, een groei van 26% ten opzichte van vorig jaar. Interessant was echter het gesprek na afloop, waarbij analisten vragen konden stellen aan CEO Tim Cook en CFO Peter Oppenheimer. Brandende vraag: waarom brengt Apple een kleine tablet uit, terwijl Steve Jobs eerder aangaf dat hij de 7-inch tablets helemaal niet ziet zitten.

Volgens Jobs heb je namelijk schuurpapier nodig om je vingers fijn genoeg te maken om deze tablets nog te kunnen gebruiken. Tim Cook verduidelijkte na een vraag van journalisten dat de iPad mini geen 7-inch tablet is. Apple ziet de 7-inch tablets nog steeds niet zitten: “Het zijn geen goede producten”. Een iPad van 7,9-inch is bijna 8-inch en is daarmee iets heel anders, benadrukte Cook. Je hebt veel meer bruikbaar oppervlak. De iPad mini heeft hetzelfde aantal pixels als de iPad 2 en met 275.000 apps heb je geen gemankeerd product, zoals bij de meeste 7-inch tablets. “Het is in een heel andere klasse”, meende Cook. Zijn collega Phil Schiller liet eerder al soortgelijke geluiden horen: hij verdedigde de prijs van de iPad mini door te zeggen dat je voor dat geld tenminste wel kwaliteit krijgt. Een stevige aluminium behuizing en geen plastic, zoals bij de concurrenten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 7:04
Categorie Uncategorized
Onderwerpen ipad, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.