This Day in Pink Floyd: ultieme fan-applicatie voor de iPhone

This Day in Pink Floyd laat elke dag weer zien wat de heren van de band Pink Floyd deden op deze dag jaren geleden. De iPhone-app bevat een ringtone, wallpapers en een nieuwe video van Point Me At The Sky.

This Day in Pink Floyd iPhone iPod touch ipadEen dagelijks verslag van elke oefensessie, opname en bijeenkomst van de bandleden. Een trivia met alle ins en outs van de muzikanten en een gids van alle 167 studiotracks die de band officieel heeft uitgebracht. Je kan de hoeveelheid informatie in This Day in Pink Floyd makkelijk als overdadig wegzetten, maar met ook nog eens meer dan 200 quizvragen en een exclusieve bijgewerkte video van de single Point Me At The Sky, is het wellicht de ultieme fan-applicatie voor de iPhone.

Daarnaast biedt de Pink Floyd-applicatie ook nog een ringtone van Shine On You Crazy Diamond die je via iTunes kan toevoegen aan de ringtones van de iPhone, en zijn er nog twee wallpapers voor de iPhone. Het gaat om de Wish You Were Here-cover en de welbekende prisma van Dark Side.

Een ingebouwde audiospeler in de applicatie zoekt naar de Pink Floyd-liedjes op je iPhone en iPod touch en speelt die af. Nummers die je nog niet hebt, kun je aanvullend bekijken en meteen aanschaffen in de iTunes Store.

Het dagverslag loopt gelijk met de dag van het jaar. Zo kun je zien wat de band deed op deze dag in de vorige jaren. De app is doorspekt met links naar websites en is universeel, dus eveneens geoptimaliseerd voor de iPad. Eerder was er al This Day in Led Zeppelin voor beide apparaten.

Downloaden: This Day in Pink Floyd (€2,39, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2011, 17:31
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.