Pogoplug: alternatieve cloud-dienst met eigen iPhone-app

Pogoplug is een nieuwe clouddienst voor de iPhone die je gratis 5 GB aan ruimte laat gebruiken. Door hier video's, foto's en geluid op te zetten kun je deze overal benaderen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

PogoplugSinds de bekendmaking van iCloud lijkt het aantal cloud-diensten als paddestoelen uit de grond te schieten. Zo bespraken we eerder nog Box.net, die iPhone-gebruikers via een tijdelijke actie oneindig veel ruimte 50GB opslagruimte aanbood. Pogoplug is een andere speler op de markt en biedt nieuwe gebruikers gratis 5GB aan ruimte. De dienst maakt het mogelijk om opgeslagen HD-video vanuit de cloud te streamen.

Pogoplug’s iPhone-app doet erg denken aan Dropbox. De app is ook universeel, waardoor hij op zowel de iPhone als iPad te gebruiken is. De dienst biedt een stuk meer gratis ruimte aan dan zijn concurrent: waar gratis gebruikers 2 GB aan ruimte krijgen bij Dropbox, mag je bij Pogoplug 5 GB gebruiken. Betalende klanten zijn bij Pogoplug even duur uit als bij Dropbox: voor 50 GB aan ruimte betaal je 10 dollar per maand, terwijl 100 GB je het dubbele kost.

Pogoplug maakt gebruik van software voor pc, Mac en Linux om bestanden te synchroniseren met de Cloud. Dit doe je niet zoals bij Dropbox door bestanden in een map te zetten, maar door de software te gebruiken om ze met de hand te uploaden. Je kunt foto’s, video’s en muziek naar je opslag sturen om ze vanaf de iPhone-app te streamen op iedere locatie.

In september beloofde Pogoplug nog een mediabox die automatisch met de cloud zou synchroniseren.

Waarschijnlijk zal Pogoplug vooral moeten concurreren met Box.net. Deze cloud-dienst geeft nog steeds 50 GB aan opslagruimte weg aan iPhone-gebruikers.

Downloaden: Pogoplug (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2011, 7:41
Categorie Productiviteit
Onderwerp cloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.