The Silent Age: prachtig gratis avonturenspel op iPhone en iPad

The Silent Age is een prachtige, traditionele point & click-game voor iPhone en iPad. In het spel schakel je tussen tijden voor puzzels.

The Silent Age header iPad iPhoneJe zou het misschien vergeten als je kijkt naar het type spelletjes dat goed scoort in de App Store, maar een mysterieus avonturenspel behelsde ooit meer dan het openen van 119 verschillende deuren of het ontsnappen van een kamer. The Silent Age is een nieuw mysterieus avonturenspel voor de iPhone en iPad, maar het is op de oude leest geschoeid. Het is een echte point & click-game. Zodoende loop je rond met je hoofdpersonage, ga je gesprekken aan, verzamel je objecten en los je puzzels op door die objecten goed in te zetten. Het beste van alles is dat The Silent Age gratis te downloaden is.

The Silent Age iPad verlaten ruimteIn het spel ben je Joe Average. Jan met de pet dus, en in werkelijk alle opzichten. Je bent op gemiddelde leeftijd, hebt eigenlijk nog niks uitzonderlijks gedaan met je leven en de laatste twee jaar doe je niks anders dan vloeren schrobben bij een groot en kil bedrijf. The Silent Age speelt zich af in 1972, als buiten hippies demonstreren en de koude oorlog onzekere tijden schetst. Maar daar merk je binnen niks als schoonmaker niks van.

In het spel loop je door kantoorruimtes, gangen en typische halletjes die alleen een schoonmaker van een gebouw kent. Het is een stemmige, donkere omgeving waar de muziek prachtig op aansluit. Een van de eigenschappen van The Silent Age is dat je eigenlijk alleen hele rustige achtergrondmuziek hoort. Je hoort een paar donkere klanken die steeds terugkomen, slechts hier en daar begeleid door een geluidseffect. Het geeft het spel meteen een mysterieuze sfeer, en die wordt versterkt als het verhaal echt aftrapt en je stuit op een lijk op de nieuwe werkplek die je aangeboden krijgt.

De sfeer van The Silent Age is bijzonder, maar het principe waarmee je puzzels oplost gaat daar nog even overheen: tijdreizen. Door te schakelen tussen twee verschillende tijden, los je situaties onderling op. De omgeving steeds net iets anders, maar cruciaal van elkaar verschillend om in de ene ruimte de oplossing voor het probleem voor de andere ruimte te vinden. The Silent Age is gratis te downloaden. De Deense ontwikkelaar House on Fire hoopt ermee donaties op te halen voor het vervolgdeel, dat ze het liefst ook gratis aanbiedt. Dit spel is dus nog maar Episode One van het verhaal. Het prijskaartje maakt er een traktatie van. The Silent Age is fraai, sfeervol, innemend en een erg goed avonturenspel.

Downloaden: The Silent Age (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2013, 14:00
Categorie Games
Onderwerp avonturengame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.