The Scoop voor iPhone: fietsen en eten tijdens weekendje New York

The Scoop voor iPhone biedt informatie over restaurants, bars en koffietenten. Sinds de update werkt het samen met verhuurbedrijf Citi Bike.

The ScoopReisgidsen en apps om lokale hotels, restaurants en bars te zoeken moeten wel iets heel bijzonders bieden om nog op te vallen. The Scoop is dat gelukt, en niet in de laatste plaats omdat het een officiële app is van de The New York Times. De medewerkers van The New York Times, soms zelfs bekende namen voor wie de krant leest, bieden lijsten met de leukste restaurants, koffietentjes, kindvriendelijke locaties en muziek- en kunstevenementen. De activiteiten kun je delen met vrienden of afstrepen om aan te geven dat je ze al hebt bezocht of aan iets hebt deelgenomen. Sinds de update van de app wordt samengewerkt met de nieuwe dienst Citi Bike.

The ScoopIn de nieuwe versie van de Scoop-app, voluit NYTimes The Scoop NYC geheten, kun je via Citi Bike deelnemen aan het fietsenleensysteem dat onlangs is geïntroduceerd in New York. In de app krijg je een overzicht van de Citi Bike-stations waar je de fietsen kunt ophalen. Er wordt ook vermeld hoeveel fietsen er beschikbaar zijn en of er nog lege plekken zijn om een fiets te stallen. Misschien een overbodig advies voor wie een weekendje New York plant en deze app wil gebruiken: fietsen in New York is net even iets gevaarlijker dan bij ons. Er zijn weinig fietspaden en beschermende kleding is sterk aan te bevelen.

The Scoop heeft ook het restaurantonderdeel onder handen genomen. Het bevat nu meer dan 200 aanbevolen eetlocaties. Daar komen elke week nieuwe locaties bij. Ook de onderdelen over koffiertentjes en meubelzaken hebben veel nieuwe content gekregen. The Scoop is een handige app voor als je eenmaal in New York bent en leuke adresjes wilt opzoeken. Ook als je verloren in de metropool staat, kun je met de Nearby-functie ontdekken wat er in de buurt gebeurt. Door de informatieve teksten en de vermelding van een telefoonnummer, de locatie op de kaart en de huidige afstand tot de locatie biedt de app precies de informatie die je op dat moment nodig hebt. Wel is het jammer dat je af en toe een paginagrote advertentie moet wegklikken, wat niet past bij de kwaliteit van de rest van de app en de autoriteit van The New York Times.

Downloaden: The Scoop (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 17:43
Categorie Reizen
Onderwerpen fietsen, new york times

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.