The House of the Dead Overkill van Sega: zombies schieten op iPad

The House of the Dead: Overkill - The Lost Reels is een angstaanjagend schietspel waarin je automatisch loopt en oneindig mag knallen.

The House of the Dead Overkill iPad mutantenDe bekende Japanse gamesuitgever Sega is groot geworden in de speelhallen. Dat stukje van de roots van het bedrijf komt terug met de nieuwe iPad-game The House of the Dead: Overkill – The Lost Reels. Het is een nieuw deel in een lang lopende serie van Sega waarin je zombies aan flarden schiet. De app neemt het lopen op zich, zodat jij je kan concentreren op raak schieten. Deed je dat bij arcadekasten en op spelcomputers van Sega met plastic geweren, daar vuur je nu met je vingertop op beeld.

The House of the Dead iPad herladenHelemaal origineel is de nieuwe game voor de iPhone en iPad niet. The Lost Reels is een uitgebreide, vernieuwde versie van The House of the Dead Overkill dat eerder op de Nintendo Wii en voor PlayStation Move verscheen. In de nieuwe versie speel je nog steeds met de cast van zes personen waaronder een detective en twee strippers. Je kan het spel spelen in de verhalende Story Mode waarin de personages nog enigszins een rol hebben en in een Survival Mode. Daarin maakt de achtergrond van de personages helemaal niks meer uit en moet je gewoon zolang mogelijk overleven.

The House of the Dead draagt ongeveer hetzelfde uit als een B-film over zombies: het moet vooral zo bloederig mogelijk. En dus komen in de drie werelden – een pijnpaleis, stripclub en een wat gewonere omgeving – de zombies van alle kanten op je af. Bij elk nieuw vertrek dat je binnenloopt en om elke nieuwe hoek die je opkijkt, komen de ondoden op je afstruinen klaar om je te grijpen. In principe hoef je alleen maar te richten en te tikken om te schieten en lijkt er geen moeilijkheid aan. Maar schijn bedriegt: wapens moeten herladen. Dat duurt lang, welk pistool of geweer je ook gebruikt, en is altijd goed voor een flinke portie spanning. Je zal Overkill vermoedelijk niet zelden met een verhoogde hartslag spelen.

The Lost Reels heeft drie besturingsschema’s. Je kan kantelen om te richten en tikken om te schieten, je kan richten met een virtuele stick in het scherm (en schieten met een tik elders) en er is nog de mysterieuze Frenzy Tap-modus. Die moet je vrijspelen door succes te boeken op gedeelten in het spel. Om je succeskansen te vergroten, kan je je eveneens vergrijpen aan uitbreidingen die bijvoorbeeld puntencombo’s verlengen en herladen versnellen. Daar is (helaas) vanzelfsprekend een winkel met in-app aankopen voor aanwezig.

Downloaden: The House of the Dead: Overkill – The Lost Reels (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 16:32
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, first person shooter, schietspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.