Lego Batman: DC Super Heroes op iPhone en iPad uitgekomen

Lego Batman: DC Super Heroes op iPhone en iPad is een game om lang te spelen, met Batman, Superman, Robin, Wonder Woman in leuke Lego-stijl.

Lego Batman DC Super Heroes iPad headerSuperhelden bestormen het touchscreen. Vanochtend kwam Iron Man 3 uit voor de iPhone en iPad, en eerder deze maand vochten we al met Superman, Batman, Robin, Green Lantern en meer in Injustice: Gods Among Us. Dat spel maakte gebruik van de striphelden van DC Comics en diezelfde groep komt terug in het nu uitgekomen Lego Batman: DC Super Heroes. Je kan maar liefst 80 personages en superhelden spelen in een avonturenspel dat is gehuld in een Lego-saus.

Lego Batman en Catwoman naast iPhoneLego Batman: DC Super Heroes kwam eerder uit op allerlei platformen, waaronder de PlayStation 3 en Nintendo 3DS. Het is de draagbare versie die als donor diende voor het spel op de iPhone en iPad. Die werd bekritiseerd omdat hij niet de grote open spelwereld van de grote broers had, maar kreeg alsnog aardige recensies omdat hij wel de coöperatieve spelstand voor twee spelers aan boord had. Die functie is helaas gesneuveld in de iOS-versie. Wat overblijft is een verhaalstand voor één speler met een grote herspeelbaarheid. In Lego-games speel je de eerste keer met de helden die je volgens het verhaal speelt, maar kan je elk level herspelen met alle personages die je hebt verzameld. Dat zorgt voor grote extra mogelijkheden vanwege de specialiteiten van de helden.

Zo heeft Batman bijvoorbeeld een Batarang waarmee hij hoger gelegen plaatsen kan bereiken, is Superman uitgerust met zijn bevriezende adem en hittezicht en Robin in een hazard suit? Die draagt een kanon om tegenstanders van een afstand omver te blazen. Lego Batman DC Super Heroes was de eerste Lego-game waarin de personages praatten, en dat is doorgezet naar de iOS-versie. Het draagt ertoe bij dat het spel maar liefst 1,33 gigabyte groot is. Het YouTube-account TouchGameplay plaatste een speelimpressie van dik 40 minuten van de game:

Lego Batman DC Super Heroes kan je op twee manieren besturen. Je kan kiezen voor een traditionele opzet met virtuele knoppen en een virtuele stick in beeld, maar hebt ook een touch-optie als alternatief waarbij je veel meer tikt en veegt. Als je Lego-games gewend bent op de tv, zal je wel even moeten omschakelen. De camera staat veel dichter op de actie op de iPhone en iPad; toont meer de personages dan de omgeving. Het nadeel daarvan is dat de actie wat slomer voelt.

Net als andere Lego-games, is ook DC Super Heroes leuker in een tweede speelsessie in een level. Of misschien wel een derde; als je alle juiste personages onder de knop hebt en daarmee alle geheimen van een level leert kennen. Game Center-achievements moeten een stuk achter de deur geven om verder te spelen. De nieuwste Lego mag door het ontbreken van een samenwerkingsstand misschien niet zo op de lachspieren werken als de grote broers; het is wel een game die je héél lang kan spelen.

Downloaden: Lego Batman: DC Super Heroes (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 16:56
Categorie Games
Onderwerpen batman, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.