The Diabetic Journal: iPhone-app voor diabetes heeft geld nodig

The Diabetic Journal is een iPhone-app voor mensen met diabetes om hun bezigheden in bij te houden. Om de app te ontwikkelen moet in korte tijd geld worden ingezameld.

Diabetic JournalOntwikkelaar Nial Giacomelli probeert op Kickstarter geld in te zamelen zodat hij de iPhone-app The Diabetic Journal kan ontwikkelen. Deze applicatie moet het mogelijk maken voor mensen met suikerziekte om bij te houden hoeveel ze bewegen en eten. Ook is er plek in de app voor je laatste bloedglucosemetingen en voor wanneer je het laatst medicijnen hebt ingenomen. Om de app in de App Store te krijgen heeft Giacomelli een kleine 9.000 euro nodig, waarvan hij al meer dan de helft op zak heeft. Hij heeft echter minder dan een dag de tijd om het restbedrag te verzamelen.

Diabetic conceptiPhone-apps waarmee je dagelijks maaltijden en bezigheden kunt bijhouden bestaan al langer. De Nederlandse app Diabetesdagboek laat je zelfs je dagelijkse gebeurtenissen bijhouden. Giacomelli wil met The Diabetic Journal een app bieden die alle informatie voor diabeten bundelt in een fraai ontworpen interface. De app leert ook van wat je allemaal doet: neem je iedere avond een injectie, dan staat deze informatie voor je ingevuld zodra je dit in de app wil vermelden. Je hoeft dan alleen nog maar de hoeveelheid in te vullen. In de conceptafbeelding hiernaast laat Giacomelli zien hoe de app er ongeveer uit komt te zien. De afbeelding bovenin dit artikel is afkomstig van een vroege prototype-versie.

Slaagt Giacomelli er in het geld in te zamelen, dan zal de app uiteindelijk gratis in de App Store worden aangeboden. Je donatie verzekert je dus niet per se van het product. In plaats daarvan krijg je bepaalde bonussen afhankelijk van je donatie, zoals stickers, een badge in de app, t-shirts of vervroegde bèta-toegang.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2013, 22:39
Categorie Geneeskunde
Onderwerpen diabetes, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.