Finding Teddy: sfeervol avonturenspel op iPad

Finding Teddy is een nieuwe avonturengame voor iPad en iPhone met een artistieke pixelstijl. In het spel los je allerlei raadsels met vernuft op.

Finding Teddy iPad avonturengameHet klinkt een beetje kindelijk, een game waarin het hoofddoel is om een teddybeer te vinden. Maar het net uitgebrachte Finding Teddy voor iPad en iPhone is een game waar je serieus je hersens op kan stukslaan. Je verkent een kleurrijke wereld en stuit daarin op allerlei puzzels die je moet oplossen om verder te gaan. Geen minispelletjes, maar raadsels die je in de verschillende omgevingen moet zien op te lossen. De pixelstijl van het spel is ronduit artistiek.

Finding Teddy screenshot regen iPadQua sfeer doet Finding Teddy meteen denken aan FEZ en Superbrothers: Swords & Sorcery EP; twee games van onafhankelijke spelontwikkelaars die er de ene na de andere prijs mee in de wacht sleepten. Met name FEZ was een overduidelijke inspiratiebron, met haar decoraties in de omgeving en de hoge, bijna hypnotiserende geluidseffecten. De kleurrijke, volle omgevingen doen misschien weer meer denken aan Superbrothers.

Finding Teddy is een spel op niveau. Het begint simpel: je pakt een appel in één ruimte en voert die aan een in de weg staand beeld in de volgende, zodat je zelf vrije doorgang hebt. Maar het blijft geen kinderspel. Finding Teddy maakt gebruik van klanken om subtiele instructies te geven voor volgende puzzels en al snel wordt een puzzel een stappenplan om het volgende gebied te betreden. Dankzij de sfeervolle, rijke aankleding van het spel is het gelukkig niet erg om meermaals door de omgevingen te wandelen.

Er is een gratis variant van Finding Teddy waarin je de eerste puzzels moet oplossen en stappen kan zetten. Doe dat, want Finding Teddy is een betoverend avontuur.

Downloaden: Finding Teddy (€1,79, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Finding Teddy Free (gratis, probeerversie, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2013, 21:44
Categorie Games
Onderwerp avonturengame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.