TextExpander voor iOS vandaag extra goedkoop

TextExpander is een app om standaard-teksten snel te kunnen intikken op iPhone en iPad. Het werkt samen met TextExpander voor Mac.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

textexpander ipad logoTextExpander is een handige app voor mensen die veel te typen hebben. Met TextExpander leg je veelgebuikte tekstfragmenten vast, die je vervolgens met een paar taps weer kunt oproepen. De app is ook verkrijgbaar als TextExpander for Mac. In beide apps kun je zogenaamde ‘snippets’ maken, stukjes tekst die je als afkorting kunt invoegen. Gebruik bijvoorbeeld ‘mvg’ voor de tekst ‘Met vriendelijke groeten’ of ‘sign’ voor je digitale handtekening. Momenteel is TextExpander voor iOS afgeprijsd van €4,49 naar €0,89 en het is daarom een mooi moment om het eens te proberen.

TextExpander is bedoeld voor mensen die productiever willen zijn. Je maakt een bibliotheek van afkortingen die je vaak gebruikt: adressen, URL’s, standaard-antwoorden op e-mail en dergelijke. Je kunt ook de datum van vandaag invoegen door kant-en-klare afkortingen die al in de app zijn gedefinieerd (die moet je dan uiteraard wel uit je hoofd leren). TextExpander biedt daarmee iets extra’s ten opzichte van de standaardfunctie die in iOS zit (zie kader hieronder). Meer dan 100 apps ondersteunen TextExpander, waaronder Twittelator, TwitBird Pro, Elements, Simplenote, WriteRoom, BusyToDo, Things en Zendesk.

textexpander ipad

Minpunt van TextExpander is dat het niet op de achtergrond kan werken. Dit is een beperking die Apple oplegt aan ontwikkelaars van externe apps en dus geen fout van de makers van TextExpander. Pluspunt van TextExpander is dat je snippets tussen de Mac-app en de iOS-app kunt uitwisselen.

Downloaden: TextExpander (tijdelijk €0,89, normaal €4,49, universeel, iOS 4.3+)

Voor de standaard-afkortingenfunctie die in iOS zit, ga je naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord. Onderaan het scherm zie je het kopje ‘Trefwoorden’. Er zijn al twee afkortingen ingevuld: ‘ikz’ voor ‘ik kom zo’ en ‘izjz’ voor ‘ik zie je zo’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2013, 14:41
Categorie Productiviteit
Onderwerp textexpander

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.