Ondertussen en GewoonLeuker: blog-apps voor jongeren en vrouwen

GewoonLeuker en Ondertussen.nl zijn twee Nederlandse blogs met iPhone-apps. De applicaties tonen de laatste nieuwtjes en rubrieken.

GewoonLeuker header iPhone-appTwee Nederlandse blogs profileren zich met een nieuwe iPhone-app. GewoonLeuker is een blog dat zich voornamelijk richt op vrouwen. De applicatie publiceert elke dag één bericht met iets kleins dat het leven moet verrijken, van een kalenderklok voor de kids tot recepten voor alcoholvrije cocktails. De website Ondertussen richt zich op jongeren. De iPhone-app komt in de buurt van die van een nieuwssite, met een uitgebreide rubricering en pushberichten van ‘belangrijk’ nieuws.

Ondertussen is een fraai ontworpen applicatie die een beetje doet denken aan de opmerkelijk-nieuws-app WTF.nl. Hij heeft schreeuwerige, zwarte koppen en overal staan opvallende gele balken – bijvoorbeeld met de vermelding van je eigen locatie en het nieuws dat daarop is gericht. Die functie werkt bij ons niet: zowel in Groningen als Amsterdam vindt Ondertussen dat we ons in Achtkarspelen bevinden. Tikken op de blauwe balk bovenin stuurt je naar je account, met de mogelijkheid tot pushberichten rechts en een uitgebreid menu links. Daar kan je de rubrieken van Ondertussen direct benaderen, en dat zijn er nogal wat. Onder andere sport, huh, lifestyle, digitaal, school, blogs en apps worden gevangen in aparte segmenten. Met de rubrieken #durtevragen en (t)op tv is er ook zat videomateriaal in de app voorhanden.

Ondertussen iPhone-app nieuws GewoonLeuker iPhone artikel

GewoonLeuker dringt zichzelf wat minder op. Een tabblad aan de onderzijde geeft aan dat je binnenkomt op de home-pagina, met de nieuwste blogs onder elkaar. In het tabblad categorieën kan je berichtensoorten selecteren in rubrieken als doen, geven, hebben, kids, lezen, maken en proeven. Winacties staan in een apart tabblad en de sectie favorieten slaat je favorieten op. Je kan hem vullen door op de gele ster naast de openingsfoto van elk artikel te drukken. Die foto’s worden geflankeerd door deelicoontjes voor Twitter, Facebook en mail. Blogs in GewoonLeuker zijn vaak erg kort en staan vol met links. Die worden in een pop-up in de app getoond.

Downloaden: Ondertussen (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: GewoonLeuker (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2013, 12:30
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen jongeren, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.