iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Boete: bereken hoeveel je kwijt bent met iPhone-app

De iPhone-app Boete laat zien hoe hoog je verkeersboete is als je te hard hebt gereden onder omstandigheden die je zelf invoert. Daarnaast is het een naslagwerk van alle boetes die je in Nederland aan de broek kan krijgen.

Boete iPhone iPod touch boete berekenenEen hond laten poepen waar het niet mag kost 120 euro. In de openlucht vuur stoken kost het dubbele. Je kan het opzoeken in Boete, een nieuwe iPhone-app van de Nederlander Thomas Muller. Hoeveel geld ben je bijvoorbeeld armer als je met 141 kilometer per uur langs wegwerkzaamheden rijdt, waar normaliter 120 gereden mag worden? Met Boete kan je het allemaal berekenen. Het is een klein handboek van alle boetes die je in Nederland kan krijgen, of het nou een verkeerssituatie betreft, openbaar vervoer of drugs.

Er staat nergens een teller in het tabblad Boetes – waarin alle vermaningen staan opgesomd – maar het zijn er veel. De boetes zijn onderverdeeld in 9 categorieën, die weer uit meerdere subcategorieën bestaan. Bij Verkeer op de weg alleen al, kan je kiezen voor boetes van auto’s tot skeelers en invalidenvoertuigen. Boete kosten van je overtredingDe kosten van een boete komen in zicht zodra je de exacte boete hebt gekozen. De verkeerssectie is zo uitgebreid, dat we de 350 euro boete voor onnodig toeteren niet eens konden achterhalen in de app. Het helpt niet dat de terugknop linksboven in beeld altijd ‘Boetes’ heet en niet de gekozen sectie benoemt.

In de praktijk zal Boete vaak gebruikt worden als je wordt geflitst op de weg en wilt weten wat je financiële schade is. Een grote Bereken-knop in het voornaamste tabblad laat je eerst kiezen uit 7 vervoersmethoden: auto, snor-bromfiets, bus, motor, vrachtwagen, traktor en voertuig met aanhangwagen. Daarna selecteer je of je binnen of buiten de bebouwde kom was, of op de snelweg reed. Ook kies je of er werkzaamheden waren. Daarna vul je de gereden snelheid (zonder correctie van 5 kilometer per uur, die voert de app zelf uit) en de maximaal toegestane snelheid in en zie je de uitkomst.

Boete is een gratis applicatie en maakt de ‘schade’ niet groter dan ‘ie al was. De app is een compacte versie van de website boeteberekenen.nl, waarop je dezelfde informatie kan naslaan.

Downloaden: Boete (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 14:03
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen boete, nederlandse apps, rekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.