Terraria voor iOS verschenen: geroemde 2D variant op Minecraft

Het geroemde graafspelletje Terraria is nu ook voor iOS verkrijgbaar. De game is een 2D-variant op Minecraft met nadruk op verkenning.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Terraria iOSHet geroemde blokkenbouwspelletje Terraria is nu eindelijk ook voor de iPhone en iPad beschikbaar. In deze game graaf je diep de aarde in en verken je grotten, terwijl je nieuwe mineralen vindt en vijanden bevecht. Met alles dat je onder de grond tegenkomt bouw je jouw basis verder uit, zodat je betere wapens kunt smeden en gewoonweg een leuker huisje neerzet. Dat doet allemaal erg veel denken aan Minecraft, maar Terraria onderscheidt zich op een bijzondere manier: de game is tweedimensionaal.

Ervaren Terraria-spelers zullen je ook al snel vertellen dat de game toch echt anders dan Minecraft in elkaar steekt. Hoewel je in beide spellen graaft, bouwt, verzamelt en smeedt, ligt de nadruk in Terraria veel meer op het verkennen van je spelwereld. Je kunt dan ook veel dieper de grond in dan in Minecraft, met op ieder niveau nieuwe, gevaarlijke uitdagingen.

Terraria iPhone iPad screenshotTerraria was één van de eerste tweedimensionale Minecraft-varianten, maar in de App Store is het spel wel wat laat gearriveerd. Inmiddels zijn er voor iOS immers een hoop andere 2D-bouwspellen, waaronder The Blockheads en Junk Jack. Daar is uitgerekend vandaag óók een nieuwe versie van uitgebracht: Junk Jack X (€4,49, universeel, iOS 5.1+).

Toch zal de iOS-versie van Terraria waarschijnlijk flink wat aandacht weten te krijgen. De originele pc-versie van het spel is inmiddels al door flink wat recensenten onder handen genomen en heeft op Metacritic een gemiddelde score van 83.

Downloaden: Terraria (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2013, 11:43
Categorie Games
Onderwerp minecraft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.