Muir: mobiele website testen met iOS-app

Muir voor iPhone en iPad is een handige app om meteen je nieuwe website op responsive-ness te testen op iOS. Syncen gaat vanzelf.

Muir iPhone iPadOp meerdere apparaten tegelijk en live bekijken hoe je nieuwe website eruit ziet. Daarvoor zorgt de nieuwe iPhone- en iPad-app Muir. Als je de aparte Muir-toepassing op de pc of Mac hebt geïnstalleerd, kan je een signaal uitzenden naar de mobiele apps die dan ter plekke dezelfde website laten zien. Zo hoef je geen poorten meer openzetten om de webadressen te bekijken op andere apparaten. Muir kan websites ‘uitzenden’ en previewen in http Auth-vorm, https en ook localhost.

Met de laatste optie is het ook mogelijk om sites waar je volledig offline aan werkt, weer te geven op de iPhone en iPad. Zonder daarvoor (ingewikkelde) stappen te nemen. Muir is daarmee een geschikt middel om te kijken hoe ‘responsive’ de website waar je aan werkt is. Je ziet meteen hoe je doorgevoerde veranderingen op de desktop zich vertalen naar de weergave van de website op de telefoon en het tablet. Je hoeft er geen adres voor in te drukken: Muir synchroniseert de webpagina uit zichzelf.

Muir isntalleer desktop app iPhone Muir op verschillende computers inloggen iPhone

Je kan op twee manieren verbinding maken tussen de iOS-app en desktop-toepassing van Muir. Je kan een code die je op het scherm van de iPhone of iPad krijgt, overnemen in de toepassing op de desktop. Zo ‘pair’ ofwel verbind je de apparaten aan elkaar. Een andere mogelijkheid is handmatig verbinden door op het mobiele apparaat de lokale URL van de desktop in te voeren. Ook dan worden de apparaten verbonden en zie je hetzelfde surfgedrag op elk apparaat tegelijk.

Downloaden: Muir (€4,49, universeel, iOS 4.3+)
Desktopversie: Muir (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2013, 8:07
Categorie Productiviteit
Onderwerp website

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.