Tempus iPhone-agenda volgt Calvetica Classic op

Tempus Event Calendar is een nieuwe app van Mysterious Trousers, de makers van Calvetica.

tempus event calendarTempus is de nieuwste app van Mysterious Trousers, een appmaker die vooral bekend werd door de app Calvetica. Calvetica kreeg na verloop van tijd een make-over en had daardoor niet meer de zen-uitstraling die gebruikers zo waardeerden. De ontwikkelaars besloten Calvetica Classic (Notvetica) gratis uit te brengen voor mensen die maar niet aan de nieuwe interface konden wennen. Het was eens Nu brengen ze Tempus Event Calendar uit, als opvolger van Calvetica Classic. In Tempus zijn de appmakers opnieuw aan de slag gegaan om een zo kaal mogelijke app te maken. Maar in dit geval gaat de slogan less is more op, want je zult voor deze app moeten betalen.

Tempus Event Calendar is dus een app voor mensen die van een minimalistisch uiterlijk houden. De app haalt afspraken uit je standaard agenda en vertoont ze in een blokjesschema per maand. Je kunt ook een week- of dagweergave bekijken, met details per afspraak. De maandweergave is de standaard weergave bij het opstarten van de app. Door links en rechts te swipen ga je naar andere maanden. Stipjes geven de afspraken aan. Met een plusje onderin het scherm voeg je een nieuwe afspraak toe. Je vult een omschrijving, tijdstip en lengte in en bent klaar. Bij herhalende afspraken kun je zelfs een apart herhalingsschema gebruiken, zoals elke derde dinsdag van de maand.

tempus calveticaOndanks het eenvoudige uiterlijk biedt Tempus toch veel instellingsmogelijkheden, onder andere de weergave van details bij een afspraak. Je kunt meerdere agenda’s naast elkaar gebruiken, notities koppelen, mensen uitnodigen voor een vergadering en afspraken delen via e-mail of sms. Een alarm geven kan natuurlijk ook. De kleur van de agenda’s zelf is echter niet aanpasbaar, maar misschien komt dat nog. Tempus is een universele app en is dus ook geoptimaliseerd voor de iPad.

Een app die hier erg op lijkt is Agenda Calendar en die is een stuk goedkoper.

Downloaden: Tempus (€2,39)
Ook genoemd: Agenda Calendar (€0,79) en Calvetica (€2,39 – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 17:37
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.