iCab Mobile 5.0: webpagina opslaan als PDF, Firefox-synchronisatie en betere privéstand

De veelzijdige iPhone-browser iCab Mobile Web Browser heeft een grondige update gekregen. Meest opvallende verbeteringen zijn webpagina opslaan als PDF en privé-sitebezoeken onthouden met een timer.

iCab Mobile Browser voor iPhone iPadiCab Mobile, een van de meest veelzijdige browsers die voor de iPhone, iPad en iPod touch te downloaden is, is voorzien van een fikse nieuwe update. Er is vooral gesleuteld aan de privé-instellingen. Je kan nu instellen na welk tijdstip of na hoeveel tijd je de privéstand van de browser verlaat zonder dat alle privédata verwijderd worden. Als je terugkomt in het programma voordat de tijd op is, kun je rustig verder surfen in de privéstand met alle pagina’s en accountgegevens intact. Andere grote verbeteringen zijn de mogelijkheid om de tabs, bladwijzers en geschiedenis met Firefox te synchroniseren en een webpagina opslaan als PDF.

De synchronisatie met Firefox werkt voorlopig één kant op. Dat betekent dat je in iCab Mobile de bladwijzers, geschiedenis en de openstaande tabs van Firefox kunt benaderen, maar nog niet andersom. De website die je als laatst opent in iCab Mobile zal (in ieder geval tot er een extensie voor uitkomt) nog niet worden geopend in Firefox voor de pc of Mac.

Nieuw is ook de ondersteuning van de iPhone-Twitter-ondersteuning die officieel geïntroduceerd wordt in iOS 5. Met iCab Mobile kun je op die manier naar elke pagina verwijzen vanuit de applicatie. Webjunkies zullen profijt halen uit het feit dat de bron van de pagina met syntax-highlighting wordt getoond.

iCab Mobile was al geen karige browser qua functies, maar gaat op een aantal nog dieper in vanaf versie 5.0. Zo kun je nu zelfs per site instellen voor welke browser iCab Mobile wordt aangezien. Dat kan handig zijn als je perse geen mobiele versie van een pagina wilt zien. Er zijn meer opties om privégegevens te verwijderen en de link van een downloadbaar bestand (overigens al langer in de browser te downloaden) kan gekopieerd worden naar het prikbord.

We hebben al eerder geschreven over iCab Mobile – en lovend ook. Hoewel internetbrowsers van externe ontwikkelaars bepaalde hoofdfuncties niet kunnen overnemen van de standaardbrowser Safari (zoals een link openen uit een andere applicatie), zit de toepassing tjokvol opties die de applicatie de moeite waard maken om naast Safari te hebben.

Downloaden: iCab Mobile Web Browser (€1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 16:21
Categorie Diensten
Onderwerpen Internet, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.